Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

mFLOR overgenomen door Engelse Karndean

mFLOR, leverancier van pvc vloeren, is overgenomen door soortgenoot Karndean International. Met de overname wil Karndean haar aanwezigheid op de Europese markt versterken.

 

Pand van mFLOR in Twello.

Karndean International Ltd is een Britse leverancier van pvc vloeren die onder de merknaam Karndean sterk aanwezig is in engelssprekende landen als de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland, een aantal Aziatische landen en thuisland Engeland. mFLOR is sterk in West- en Zuid-Europa en door de overname wil Karndean met name in dit gebied zich verder profileren, samen met zustermerk Designflooring dat zich ook op het Europese vasteland richt.

Naam mFLOR blijf
mFLOR, dat zowel als merk als bedrijf onder deze naam opereert, blijft onder deze naam actief. Het is gevestigd in het Gelderse Twello en dat blijft zo. Ook blijft Eef van Leusden aan als algemeen directeur van de vloerenleverancier. Volgens hem is met de overname de continuïteit van mFLOR gewaarborgd.

Focus op retail
Karndean is in 1973 opgericht door Michael Walker en is gevestigd in Evesham, ten zuiden van Birmingham. Daarnaast zijn er verkoopkantoren in Verenigde Staten, Australië en Nieuw Zeeland. Het bedrijf tlt zo'n 500 werknemers en levert b to b en richt zich met name op de retail. De productie vindt plaats in Azië, waar ook de producten van mFLOR vandaan komen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten