Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Minister Kamp oriƫnteert zich bij detailhandel met CBW-Mitex

CBW-Mitex gaat minister Kamp van Economische Zaken  'voeden' met informatie zodat deze meer 'affiniteit met de ontwikkelingen in de detailhandel'  kan krijgen.

CBW-Mitex voorzitter Jan Meerman (r met opgeheven hand) spreekt, minister Kamp (geheel rechts) luistert.

Deze afspraak werd afgelopen maandag 25 maart gemaakt tijdens een geprek dat de minister had met CBW-Mitex voorzitter Jan Meerman en een paar leden van de brancheorganisatie. Het gesprek was onderdeel van een werkbezoek van de minister in Rotterdam waar hij zich liet infomeren over de situatie in de detailhandel. 'Mij is de ernst van de situatie in de detailhandel duidelijk. We moeten werken aan herstel van consumentenvertrouwen. We zakken verder weg dan nodig is', concludeerde Kamp.

Problemen detailhandel
In het gesprek kwamen onder meer zaken aan de orde als financieringsproblemen, stagnerende omzetten, te hoge huurprijzen en lange contracten, het ontslag van personeel en een dramatisch consumentenvertrouwen. Voorzitter Jan Meerman toonde zich positef over het gesprek. 'Hoogste tijd dat de minister ook focust op de detailhandel. Dat was in het verleden wel anders. Deze stap is nodig om de uitdagingen waar de branche voor staat in beeld te krijgen en te helpen tackelen.'

Uitwisseling informatie
Afgesproken is dat CBW-Mitex ambtenaren op het ministerie gaat
'voeden' met presentaties over feiten, cijfers en marktontwikkelingen. Dat zal
zorgen voor meer affiniteit met de ontwikkelingen in de detailhandel want de actuele
kennis op het ministerie is nu onvoldoende, zo was de constatering van beide partijen. Het ministerie wil samen met de brancheorganisatie alternatieve financieringsmogelijkheden meer onder de aandacht brengen nu de banken stelselmatig 'nee' verkopen als ondernemers voor financiering aankloppen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten