Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

MKB-Nederland wil actieplan detailhandel

MKB-Nederland vindt dat de politiek een actieplan opzetten om de detailhandel in Nederland door de crisis heen te loodsen.

Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, beschrijft in een brief aan de Tweede kamer zijn bezorgdheid over de situatie in de detailhandel. Die situatie is al lange tijd zeer ernstig en het aantal faillissementen neemt genadeloos toe, zo waarschuwt hij. En voor dit jaar ziet het er niet hoopgevend uit; momenteel gaan ongeveer tien bedrijven per week over de kop.

Pleidooi voor lagere lasten
Volgens Biesheuvel gaat de detailhandel gebukt onder de slechte economie en hoge werkgeverslasten. De voorzitter van MKB-Nederland stelt dat deze lasten omlaag kunnen en pleit voor een plan waarbij werkgevers geen premies af hoeven te dragen bij werknemers onder de 23 jaar die werken onder een nul-urencontract.

Leegstand winkels aanpakken
Ook vindt hij dat er maatregelen moeten komen om de leegstand van winkelpanden aan te pakken. Zo zou er tijdelijk flexibel kunnen worden omgegaan met het bestemmingsplan van een pand. Het kabinet zou verder stimuleringsmaatregelen kunnen instellen om een online winkel te beginnen, zodat bedrijven kunnen profiteren van de groei in die sector.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten