Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mogelijke overname Euretco door EK Servicegroup

Retailorganisatie Euretco wordt waarschijnlijk overgenomen door de Duitse branchegenoot EK Servicegroup. Dit meldt De Financiële Telegraaf.

EK Servicegroup is net als Euretco een inkoopcollectief, met zo’n 2.200 leden die actief zijn op het gebied van living, comfort, family en fashion. Naast ‘vakgroepen’, samenwerkingsverbanden van onafhankelijke ondernemers waarbij het met name gaat om de inkoopkracht, houdt EK Servicegroup zich bezig met shopconcepten, brandstores en het ontwikkelen van winkelinterieurs.  De jaaromzet ligt rond de 1,3 miljard euro. Euretco had over 2013 een omzet van 922 miljoen euro en een winst van 1,4 miljoen netto. Beide partijen zijn in overleg, maar de kans is groot dat de overname doorgaat.

Formules
Euretco beweegt zich in de segmenten fashion, wonen, sport, media en sinds kort ook doe-het-zelf. Eind december werd DGN Retail overgenomen waarmee de formules Hubo en Multimate in huis werden gehaald. De organisatie is franchisegever voor formules, ontwikkelt en exploiteert shopconcepten en heeft eigen private labels. In het woonsegment gaat het onder meer om Decorette, New Sity, Slaapkenner, NOX, Førss, jHUIST, Topform en Light Select. Andere bekende formules buiten het woonsegment zijn onder andere Libris, Runnersworld, Intersport en Livera.

Aandeelhouders
Euretco (European Retail Company) werd opgericht in 1991 en is het resultaat van de samenbundeling van diverse inkoopgroepen. In 2012 volgde een fusie met retailorganisatie Intres, tot dan de grote concurrent. Grootaandeelhouder is de private investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners. Het management en voormalig Intres-ondernemers hebben een minderheidsaandeel in Euretco.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten