Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mooi weer spelen

Nederland wordt massaal overvallen door het mooie weer, maar deze overval vinden de meeste mensen erg prettig. Lekker warm, lekker lang licht en lekker zo lang mogelijk buiten zitten. Wat moet ik dan met de mail van de Lampenier met ‘3 dagen 15% korting’ die ik vandaag ontving?

Want laten we wel wezen, dit stralende weer is geen goede voedingsbodem om mensen naar de winkel te lokken om verlichting te gaan kopen. Het is lang licht, het is bijna tropisch warm, de temperatuur blijft de komende dagen hoog en het zijn bij uitstek avonden om zo lang mogelijk niet binnen te zitten. Dus het is nu het slechtste moment om een digitale folder door de mailbox te douwen met 3 dagen 15% korting. En dan staat er meteen direct onder ‘Kom nu naar de winkel’. Nou, mooi niet.

Houtskool
Dan heeft Lidl het beter begrepen. Vanmorgen stond ik daar aan de kassa met naast mij een manshoge stapel zakken houtskool. Het kost bijna niks, het weegt helemaal niks en je kunt er eindeloos mee barbecueën. Daar hoef je geen mail voor te versturen, dat verkoopt zichzelf.
Maar voor retailers in de woonbranche - en daar horen de winkeliers die zijn aangesloten bij de Lampenier ook bij - gloort er hoop. ‘Honderden miljoenen naar woon- en modebranche’ luidde de kop van een persbericht dat ik vanmorgen ontving van CBW-Mitex. De branchevereniging stelt dat er zo’n 16 miljard aan vakantiegeld wordt uitgekeerd en ‘honderden miljoenen daarvan zullen in de woon- en modebranche worden besteed.’
Dat noem ik mooi weer spelen.  

Pretparken en ijscoboeren
Natuurlijk promoot CBW-Mitex de eigen retailers en vervolgt in het persbericht ‘Het geld is er, het zomerse weer werkt positief mee en daarmee zijn de voorwaarden ideaal.’
Nou, dat lijkt me niet want als het de komende dagen zo blijft dan vrees ik het ergste. Als op Tweede Pinksterdag de woonboulevards open gaan, lees ik de volgende dag dat de pretparken goede zaken hebben gedaan, net als de strandtenthouders en ijscoboeren. Meubelen kopen, bedden proberen, vloeren uitzoeken en het is warm? Vergeet het maar. Die combinatie werkt niet.

Ledkaarsen
Ik heb te doen met de Lampenier. Hebben ze een helder idee, dooft het uit als een kaars omdat het zulk mooi weer is. Maar als ik nog eens naar de mail kijk, zie ik dat ze naast de 3-daagse kortingsactie tuinverlichting promoten en ook ledkaarsen hebben. Nu snap ik het. De folder was al lang klaar en die Lampeniers hebben gewacht tot het mooi weer was. En nu het weekend eraan komt, komen ze met verlichting voor buiten. Geniaal!
Zo, nu eerst even naar de Lidl voordat de houtskool is uitverkocht.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten