Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mooie, grappige, handige en overbodige kerstspulletjes (2)

Met de Kerst in zicht verschijnen er talloze kerstspecifieke producten op de markt. Hierbij een kleine selectie waarbij prijs, smaak en bruikbaarheid een grote rol spelen. Of juist helemaal niet.

Alessi heeft een groot assortiment kerstspulletjes, variërend van kerstballen tot schaaltjes en klokjes, gemaakt van diverse materialen en verdeeld over diverse collecties. Deze 15 cm porseleinen kerstboom is versierd met de kerstfiguurtjes Natalino, Alce het rendier, Orson de beer en sneeuwman Hal Freddo. Wie deze rode kerstboom te uitbundig vindt, kan ook kiezen voor een exemplaar in denneboomgroen.

De Odenneboom is een kerstboom van golfkarton, bestaande uit 15 delen die je in elkaar schuift. De kerstboom is leverbaar in verschillende maten (50, 70, 175 en 230 cm) en in kleinere maten ook in hout. Bij de twee grootste maten is het mogelijk om deze te voorzien van ledverlichting. Grappig is dat de boom als geheel er uitziet als een opeenstapeling van kleine kerstboompjes. De Odenneboom is een ontwerp van de Belgische designer Jeroen Boon (StudioBoon). De boom is rechtstreeks bij hem verkrijgbaar en via diverse webshops.

Bake me a Cake van Northern Lighting is een lamp waarbij onder de glazen lampenkap geen cake ligt, maar een lichtbron is ingeschroefd. Het verhaal gaat dat de stolp oorspronkelijk op deze manier aan gevangenen werd gepresenteerd met in de cake verborgen een vijl. Na het oppeuzelen van de cake had de gevangene zo een wapen om mogelijkerwijs te kunnen ontsnappen.
Met de een lichtgevende peer als inhoud is het nu een aparte lamp met een stabiele poot. Verkrijgbaar via diverse webshops.

Kerst leidt soms tot pure kitsch, zoals dit kerststalletje gemaakt van een mengsel van aardewerk en gips. De kleurrijke kerststal - het is eigenlijk meer een kleine nis - kun je ophangen of gewoon neerzetten en meet 11 x 9 x 5 cm. Vanwege het handwerk kunnen er kleine verschillen zijn in afwerking en kleuring. Leverancier is Kitsch Kitchen, ook verkrijgbaar via diverse webshops.

Waxinelichthouder ‘Lichtpuntje’ is een zeshoekig vilten lapje met insneden dat gevouwen kan worden; van 2D naar 3D. Vouw het met de punten naar boven of beneden en je hebt een houder voor een waxinelichtje. Het (hete) waxinelichtje blijft vrij van de ondergrond waardoor deze niet warm wordt, het wolvilt zelf is onbrandbaar. Het Lichtpuntje is ook te gebruiken als onderzetter, als decoratief element in een kerstboom en als druppelvanger voor een wijnfles. Ook als eierdop geschikt dus ook bruikbaar voor Pasen. Verkrijgbaar in zeven kleuren bij 0031design.

Deze kandelaar is onderdeel van de Mooi Goed collectie, minimalistische woonaccessoires van de Belgische ontwerper Christian Kocx. De kaarsenstandaard is gebogen uit een vlakke metalen plaat en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is een verwijzing naar de uitvoering van een klassieke kandelaar maar heeft een moderne uitstraling. Ook verkrijgbaar via enkele webshops.

Voor degenen die geen zin hebben in gesleep met een kerstboom is er deze nepperd van vinyl die je op de muur plakt. De stickers zijn makkelijk aan te brengen, maar desalniettemin zegt leverancier Saynomorewebshop.nl een ‘uitgebreide gebruiksaanwijzing’ bij te sluiten. Hoewel de boom niet uitdroogt zijn de stickers ‘vochtig afneembaar.’ Een beetje saai? Met plakbare ballen en engelen kun je de boom opleuken. Een ding is zeker: gegarandeerd een naaldloze Kerst. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten