Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Neckermann gaat vrolijk verder

Postorderbedrijf Neckermann probeert op alle mogelijke manieren een faillissement te voorkomen nadat het op 18 juli uitstel van betaling aanvroeg. Dat is tot nu toe gelukt en er wordt gewoon geleverd. Met enige humor wordt zelfs de consument geprikkeld. Insolvent. Na und?

Neckermann heeft een direct faillissement kunnen afwenden nadat het bedrijf eind juli insolvent werd verklaard. Een en ander is gestabiliseerd, er wordt gewoon geleverd en het bedrijf probeert de klant duidelijk te maken dat zij juist nu bij hen moeten bestellen. Insolvent. Na und? kopte het bedrijf een paar dagen na het dreigende faillissement op de site. ‘U wilt tenslotte geen geld bij ons bestellen, maar goederen.’ Neckermann appelleert aan een situatie die de kant wellicht zelf ook kent. ‘U heeft momenteel geen geld in de portemonnee? Wij weten hoe dat aanvoelt.’ Wir sind weiter für Sie da! Bitte halten Sie uns die Treue!

Zoektocht naar investeerders
Of dit soort acties effect heeft, is niet duidelijk maar gezocht wordt naar nieuwe investeerders nu eigenaar Sun Capital heeft aangegeven niet meer in de lopende reorganisaties te willen investeren. Dit was de directe reden waarom Neckermann in de problemen kwam. Al eerder was duidelijk dat de Nederlandse vestiging van Neckermann buiten het mogelijke faillissement zou vallen omdat dat gezond is. Op de Nederlandse site wordt ook op geen enkele manier verwezen naar de problemen met het moederbedrijf in Duitsland.

Cadeautjes weggeven
De Nederlandse tak van Neckermann geeft zelfs cadeaus weg en dat neemt deze dagen toe door de successen van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen. Iedere keer als er een Nederlandse sporter goud heeft gewonnen, wordt er onder bestellers een tablet verloot.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten