Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Neckermann vraagt uitstel van betaling

Het Duitse postorderbedrijf Neckermann heeft uitstel van betaling aangevraagd. De investeringsmaatschappij Sun Capital Partners, eigenaar van het bedrijf, ziet er niets in om een geplande reorganisatie te financieren.

Neckermann had na wekenlange onderhandelingen met de vakbonden een akkoord bereikt over een reorganisatie, maar eigenaar Sun Capital Partners denkt dat met de reorganisatie de problemen niet zijn opgelost en draait de geldkraan dicht. Er wordt gezocht naar mogelijkheden om de zaak draaiende te houden. Wanneer dit niet lukt, zullen mogelijk 2500 banen verloren gaan. Wellicht geldt dat ook voor de 550 werknemers van Neckermann in Nederland.

Van catalogus naar internet
Postorderbedrijf Neckermann was bezig zich volledig om te vormen tot e-commerce retailer waardoor de dure catalogus zou vervallen en alles via internet zou gaan lopen. Dit zou gepaard gaan met een reorganisatie en verlies van banen, maar dat lijkt onvoldoende te zijn.  Het hoofdkantoor staat in Frankfurt, in Nederland zijn er vestigingen in Sint Jansteen en Terneuzen, beide in Zeeuws-Vlaanderen.

Expansie
Neckermann werd opgericht in 1950. In dat jaar verscheen de eerste ‘catalogus’, een folder van 12 pagina’s. In de jaren daarna groeide het bedrijf uit tot een van de grootste postorderbedrijven in Europa. In 1984 werd Neckermann een volledige dochter van warenhuisconcern Karstadt en sinds 2008 is de meerderheid van de aandelen in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital Partners.

Reisorganisatie Neckermann
Reisorganisatie Neckermann heeft niets te maken met de in problemen geraakte naamgenoot. Beide bedrijven hebben wel een gezamenlijk verleden. De reisorganisatie werd in de jaren 60 opgericht als een dochteronderneming van het postorderbedrijf, maar maakt tegenwoordig deel uit van touroperator Thomas Cook.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten