Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwbouwplannen voor HMC Rotterdam

Na de zomer start het HMC Rotterdam met nieuwbouw op de bestaande locatie. In het deels transparante gebouw komt extra aandacht voor de producten van de leerlingen.

Op de plek waar nu het HMC staat, komt een nieuw gebouw dat beter past in de omgeving. ‘Het is nu een doos in een park, maar een beetje gesloten. Het nieuwe gebouw wordt meer ‘open’ en vanuit het gebouw heb je dan een mooi uitzicht over het park’, zegt woordvoerster Henriette van Dijk. Een deel van de gebouwen wat er nu staat wordt afgebroken, een deel wordt gerenoveerd en bij het nieuwe pand betrokken. Op 15 juli, tijdens de expositie van de eindexamenstukken, wordt de eerste paal geslagen, na de zomervakantie begint de nieuwbouw.

Transparant karakter
Het nieuwe gebouw krijgt vijf lagen met een exterieur van voornamelijk aluminium, glas en staal. De begane grond en eerste verdieping krijgen een transparant karakter en in het interieur zal duidelijk te zien zijn wat de leerlingen ‘produceren’. Deels zullen dat producten zijn van examenkandidaten en deels zullen de te maken ‘stands’ gebruikt worden als een soort showroom voor leerlingen die de opleiding verkoopadviseur wonen volgen. De huidige praktijkruimte blijft behouden, net als de bestaande kantine die gebruikt zal worden als overgangsruimte tussen de oude en nieuwe bebouwing.

Populaire opleiding
Het huidige schoolgebouw in Rotterdam stamt uit 1965 en was toe aan vernieuwing. Vooral de klimaatbeheersing was een probleem, zo vertelt Van Dijk. Iets ruimer in het jasje zitten past ook bij de groei die de school de laatste jaren heeft doorgemaakt. Het HMC, officieel mbo vakschool voor hout, meubel en interieur geheten, telt momenteel 3031 leerlingen, gelijkelijk verdeeld over de locaties in Rotterdam en Amsterdam. Hoewel de woonbranche het economisch gezien al jaren moeilijk heeft, is dat niet te vertalen naar het aantal leerlingen en blijken de opleidingen gewild. Van Dijk: ‘Wij hoeven dit jaar nog geen wachtlijst aan te leggen, maar waarschijnlijk volgend jaar wel.

Klik hier voor een sfeerimpressie van de nieuwe school

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten