Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

UPDATE 17 april

Gisteren ging deze site officieel online en stuurde ik daaroe een mail naar een beperkt aantal relaties. Nou, dat hebben we geweten. Letterlijk tientallen mailtjes waren het gevolg. Vrijwel zonder uitzondering toont iedereen begrip voor de stap om het blad vaarwel te zeggen en verder te gaan als site. Waarderende woorden, persoonlijke ontboezemingen en suggesties gaan daarbij hand in hand. Om het droog samen te vatten: ontroerend. 

Uiteraard heeft de concurrentie de overstap van blad naar site ook opgemerkt. Ria Peerdeman van uitgeverij Lakerveld schreef er een stukje over. Althans, ze begint ermee dat Yataz als papieren versie stopt en dat ze daarvan schrikt. Zie hiervoor http://www.nederlandsmedianieuws.nl/Columnisten/snakken-naar-beweging.html

 

______

Het is zover: u leest mijn eerste blog op de nieuwe site. Inderdaad, de vorige site was niet optimaal, maar toen ging het primair om het blad Yataz en hing de site er een beetje bij.

Dat is nu anders. Het blad ging eind maart ter ziele omdat we zelf de stekker eruit trokken en de stap namen om volledig digitaal te gaan.

Het was niet verstandig om het blad te continueren. Adverteerders, die voor het grootste deel voor de inkomsten moesten zorgen, hielden hun hand op de knip en voor de toekomst zag ik geen snelle verbetering. Ook voor de verdere toekomst zie ik dat niet want wereldwijd staan printuitgaven (kranten, bladen, magazines) al jaren onder druk en waarom zou Yataz daar een uitzondering in zijn?

Met hart en ziel heb ik vijf jaar geknokt om er een mooi blad van te maken en dat is gelukt. Yataz werd gewaardeerd om de vorm en de inhoud, maar van waardering alleen kan je niet leven.
We zullen er alles aan doen om ook waardering voor de site te krijgen. Wij willen die waardering verdienen van u. We gaan daarom de site zo optuigen dat u hier niet alleen goede, leuke en prikkelende informatie zult vinden, maar ook makkelijk kunt reageren. Want door de interactieve mogelijkheden die internet biedt, gaan we op deze site daar zeker gebruik van maken.

De site is nog in opbouw en de komende weken zult u de site zien groeien. We moeten nog netjes een regeling gaan treffen met onze adverteerders en abonnees. We gaan veel informatie in de site stoppen en hebben een beetje de lente in de kop. Dat betekent dat de groei en bloei eraan komt en dat we moeten zaaien en tegelijkertijd willen oogsten. Of dat allemaal in een keer gaat? Volgt u het de komende tijd, dan ziet u het vanzelf.

Aribert Guiking

Aribert Guiking
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten