Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Grote webwinkels denderen door

Het gaat de laatste tijd erg hard met de grotere webwinkels. Eind juni ging Home24 van start, een site die zich specifiek richt op interieurproducten. Deze week stelde bol.com bedrijven in staat om hun producten online aan te bieden via bol.com en Amazon laat weten dat waarschijnlijk in september de Nederlandse site van start gaat. 

Bol.com is in Nederland geen onbekende. Begonnen met boeken, cd’s en andere kleine artikelen kun je bij bol.com ook games, speelgoed, camera’s en koelkasten kopen. De site geeft nu de mogelijkheid aan ondernemers, verenigingen en winkeliers - met én zonder webwinkel  - om online te verkopen via de grootse webwinkel van Nederland. Via bol.com kunnen zij zelfstandig hun assortiment beschikbaar stellen aan 3,5 miljoen klanten. De klanten van bol.com krijgen dankzij de integratie van het aanbod van verschillende winkels meer keuze in assortiment, beschikbaarheid, service en prijs.

Nederlandse vestiging Amazon.com 
Deze week werd bekend dat Amzon.com waarschijnlijk in september een Nederlandse vestiging gaat openen, wellicht iets later. De voorbereidingen hiervoor lopen al zeker een half jaar want de Amerikanen willen het in een keer goed aanpakken en zo komt er een geduchte concurrent bij voor grote Nederlandse spelers als bol.com wehkamp.nl. Wehkamp werd overigens begin dit jaar gekocht door Albert Heijn dat zich steeds duidelijke wil gaan profileren als totaalleverancier.

Home24 van start 
Eind juni ging Home24 van start. Dat is een online winkel die,  zoals de naam aangeeft, zich richt op van alles voor in en rond het huis. In het assortiment zitten onder meer banken, stoelen, bedden, kasten en lampen. De keuze is beperkt en de site richt zich zo te zien op een wat jonger, en dus niet zo kapitaalkrachtig, publiek. Er is echter ruimte voor groei want slechts 15% van de Nederlanders koopt wel eens meubelen online, zo zegt Jeroen Naus, country manager van Home24. Volgen Naus is het onzin dat mensen eerst meubels willen voelen voor ze tot aanschaf overgaan. ‘Consumenten zijn kritisch over dat eindeloze gereis naar meubelboulevards. Het is vervelend dat je daar in het weekend voor in de file moet staan.’

Kapitaalkrachtige investeerders
Of Naus gelijk heeft, zal de toekomst uitwijzen. Duidelijk is wel dat het grote spelers zijn die het online winkelen promoten. Albert Heijn kocht bol.com voor 350 miljoen euro, Wehkamp was net een maatje te groot. Financier van Home24 is de Duitse investeerder Rocket Internet, het bedrijf dat ook zit achter de diensten van Zalando, de Europese tak van kortingsite Groupon en de  datingsite eDarling. Home24 wil ‘de Amazon.com van de meubelindustrie worden’, zo laat het bedrijf weten. En Amazon.com zelf? In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de omzet met 34% tot 13,3 miljoen dollar in vergelijking met het eerste kwartaal van 2011. De winst over de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg 192 miljoen dollar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten