Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tendence toont de trends voor het najaar

Wie wil weten wat de woonaccessoiretrends voor het komend najaar gaan worden, kan eind deze maand terecht op Tendence in Frankfurt. Deze beurs zegt ‘de barometer voor de tweede helft van het jaar’ te zijn en toont dit in de segmenten Living, Giving en Dining.

De beurs toont een enorm scala aan producten die met name zijn gericht op het najaar en de kerstperiode, een tijd die belangrijk is voor de verkopen in de retail. Het aanbod is enorm en varieert van kleine hebbedingetjes tot complete kasten en banken. Daar tussenin zitten spiegels, plaids, lampen, kaarsen, vazen in alle soorten en maten, veel kleinmeubilair en nog heel veel meer. En dan hebben we het alleen over het onderdeel ‘Living’.

Veel vintage
Vintage look is volgens organisator Frankfurter Messe een trend die sterk aanwezig zal zijn op de beursvloer. Andere trends: producten ‘met een verhaal’, natuurlijke materialen, gerecyclede materialen en nadruk op de ‘authenticiteit’ van de producten. Dat wil niet zeggen dat het vooral natuurtinten zijn want kleur speelt, vooral bij producten van kunststof, een grote rol. Traditiegetrouw is er op de beurs veel aandacht kerstproducten zodat met name de retail op tijd de inkopen kan doen voor het belangrijke najaarsseizoen. De nadruk ligt op producten voor binnenshuis, maar er is ook ruime aandacht voor outdoor waarbij de tuintrends voor 2013 getoond zullen worden.

Aandacht voor jong talent
Er is speciale aandacht voor jong talent. Voor de elfde keer is er de Sonderschau Talents. Hier staan jonge designers die hun geesteskinderen laten zien aan een groot publiek in de hoop ontdekt te worden. Dat is afgelopen bij een aantal zeker gebeurd en zo fungeerde de beurs als springplank voor hun carrière. Dit jaar heet het Talents 10 + 1 en zullen naast de jonge talenten een aantal ‘oude’ talenten aanwezig zijn om met de nieuwelingen in discussie te gaan over hoe je je als designer kunt profileren. Ook verschijnt er tijdens de beurs een boek met een selectie van 65 voorbeelden van de ‘talenten’ van de afgelopen 11 jaar. 

Handige tips
Voor de bezoekers zijn er talloze mogelijkheden om zich van tevoren of ter plekke te oriënteren en dat is best handig op zo’n mega beurscomplex met totaal ruim 2000 exposanten. Dit gaat veelal via diverse apps waarmee je bijvoorbeeld via het intikken van zoekwoorden kunt selecteren op naam van de exposant, land van herkomt of locatie in de hal. Aardig is de Buddy Finder, een toepassing die je via de site van de Messe kunt downloaden, waarmee je in contact kan komen met collega’s, exposanten en bezoekers tijdens de beurs. Ook is het mogelijk om via de site van tevoren kaartjes te bestellen. Dat scheelt tijd en is ook goedkoper dan ter plekke aan de kassa te betalen.

Tendence wordt gehouden van 24 t/m 28 augustus.
Meer informatie: http://www.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten