Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vormgevers in hout: evenement voor houtliefhebbers

Op 15 en 16 oktober wordt in en rond Fort Vechten bij Bunnik het evenement Vormgevers in Hout gehouden. Meubelmakers, kunstenaars en ambachtslieden met een hart voor hout stellen hun werk ten toon en geven demonstraties van hun kunnen.



‘Vormgevers in hout’ wil het publiek kenbaar maken dat met inlands hout en hout uit de regio hoogwaardige producten kunnen worden gemaakt. Deze producten zijn zelf ontworpen, worden op modern ambachtelijke wijze gemaakt en op een milieuvriendelijke en duurzame manier afgewerkt. Het evenement wordt sinds 1999 jaarlijks gehouden in het derde weekend van oktober in en rond Fort Vechten bij Bunnik.

Werkplaatsen en lezingen
Naast het tonen van de eigengemaakte producten zijn er werkplaatsen ingericht waar verschillende exposanten laten zien hoe zij werken. Ook zijn er tijdens het weekend diverse lezingen. Aan de orde komen onder meer: het afwerken en onderhouden van hout, de geschiedenis van het houtdraaien, vakwerkhuizen in Limburg (slow building) en een lezing getiteld ‘Kopshout, tussen meubel en kunst’.

Vormgevers in hout is op 15 en 16 oktober geopend van 11.00 – 17.00 uur. Navigatieadres: Achterdijk 21, Bunnik.

Meer informatie: www.vormgeversinhout.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten