Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Nog geen besluit over megawinkelcentrum Ressen

Het is nog niet duidelijk of er een groot winkelcentrum komt in Ressen, net ten noorden van Nijmegen. Op 23 april is er een informatiebijeenkomst waar de plannen kritisch worden toegelicht.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en het Huis voor de Binnenstad Nijmegen in samenwerking met het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en branchevereniging CBW-Mitex. Deze laatste is, samen met de eerdere genoemde organisaties, tegen de komst van een megamall bij het dorpje Ressen omdat het ten koste zou gaan van ondernemers in Arnhem, Nijmegen en omliggende dorpen. Tijdens de informatieavond in Nijmegen zullen diverse externe sprekers informatie geven over ontwikkelingen in de retail. Indirect hopen de organisatoren dat de informatie zal leiden tot afstel van de komst van het geplande retailpark.

Ontwrichting retail
Voor de Kamer van Koophandel is het duidelijk dat het geplande megawinkelcentrum er niet moet komen. ‘Nog meer vierkante meters toevoegen is onverstandig. Het werkt kannibaliserend en leidt tot ontwrichting van bestaande winkelstraten’, meent Marion Hendriks van KvK Centraal Gelderland. Zij hoopt dat met de informatieavond de gemeenteraad van Nijmegen kan worden bereikt omdat deze uiteindelijk zal beslissen over de mogelijke bouwplannen in Vlek 14, zoals het specifieke gebied heet. Het maakt onderdeel uit van de zogeheten Waalsprong van de gemeente Nijmegen die ten noorden van de stad al jaren bezig is met uitbreidingsplannen.

Nijmegen in het rood
Die plannen zijn zwaar teruggeschroefd vanwege de crisis en de vrijwel vastgelopen woningmarkt. B&W van Nijmegen denken dat de gemeente een verlies van zeventig miljoen euro op de grondexploitatie moet accepteren. De grondprijs is inmiddels met tien procent verlaagd en het aantal dure koopwoningen dat wordt gebouwd is gehalveerd. Er komen geen kantoren en een derde van het beoogde bedrijventerrein is geschrapt. De komst van een megamall zou voor de gemeente het financiële leed kunnen verzachten, maar of deze doorgaat, is dus nog afwachten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten