Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Officiƫle presentatie Expertisecentrum Meubel

Morgen houdt het nieuw opgerichte Expertisecentrum Meubel (ECM) een feestje. Het ECM presenteert zich ‘aan de branche’ om uit te leggen wat zij kan betekenen voor bedrijven en werknemers in de meubel- en interieurbouwbranche.

Het Expertisecentrum Meubel (ECM) is een samenvoeging van de Stichting Scholing en Werkgelegenheid Meubel (SSWM) en het kenniscentrum Stichting Hout & Meubel (SH&M). Het ECM wil zich profileren als ‘het centrum voor leren, werken en groeien in de meubel- en interieurbranche’, zo laat zij weten op de site. ‘De ECM werkt onder andere aan scholing, werkgelegenheid, duurzame inzetbaarheid, vakopleidingen, subsidies en instroombevordering vanuit het mbo.’ De nieuwe organisatie ECM is het gevolg van de landelijke situatie waarbij veel activiteiten van de SH&M en SSWM van overheidswege moesten worden afgestoten en worden gecontinueerd in het nieuwe landelijke kenniscentrum Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Officiële presentatie
Belangrijke taken voor het nieuwe expertisecentrum is het beroepsonderwijs voorzien van leermiddel en examens voor de opleidingen uit de meubelkwalificatiestructuur en het verzorgen van de instroombevordering voor de interieurbouw en meubelindustrie. Dat laatste gebeurt door het voorlichten en werven van vmbo-jongeren.
Het centrum is gevestigd in Woerden en bestaat officieel sinds 1 januari. De officiële presentatie van het ECM is op 18 juni in Nieuwegein in De Woonindustrie, voorheen bekend als het Home Trade Center.

Meer informatie: www.ecmeubel.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten