Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Oh-oh Den Haag

De opzet was sterk, maar de uitwerking minder. Jan Meerman, directeur en boegbeeld van brancheorganisatie INretail, stak vorige week zijn middelvinger op. Niet in een of ander overleg in het vergadercircuit, maar in zijn wekelijkse column op de site van INretail. Daarin gaf hij aan een 'gouden middelvinger' te willen opsteken naar 'Den Haag', de stad waar politici allerlei regeltjes verzinnen om zijn achterban – hardwerkende retailers – consequent dwars te zitten.

De gouden middelvinger, symbool van retailers die het beleid van de regering niet langer pikken, zou verschijnen op een gigantisch doek aan een groot gebouw in de hofstad, er zouden gouden middelvingers worden uitgedeeld aan Tweede Kamerleden en leden van het kabinet, XXL opgestoken vingers zouden langs de toegangswegen naar Den Haag verschijnen en leden van INretail werd kerstbomen beloofd, behangen met gouden middelvingers die omhoog wijzen.

Helaas, het bleek een grapje van de lobbyclub uit Zeist en dat wist je van tevoren want Jan Meerman is veel te netjes om zijn vinger omhoog te steken. Althans, die middelste. Maar de persaandacht was groot en tientallen leden gaven hun reactie op de site. Daarin komt een mengeling naar voren van instemming, boosheid, frustratie, strijdlust, berusting en ook kritiek. Want Meerman mocht wel wat harder optreden vonden sommigen: 'De beuk erin of stop met je INretail' en 'De winkelier is het echt helemaal zat Jan! INretail kan (nu nog ) geschiedenis schrijven anders denk ik dat INretail geschiedenis wordt!'

De column kreeg afgelopen maandag een vervolg en de leden liepen vervolgens volledig leeg. Je proeft dat actie in de lucht hangt want de retailers hebben het (publicitaire) succes van de boeren en de bouwers gezien. Maar dat blijkt lastig; 'Niemand zal gaan staken, want dan moet je je toko sluiten en dat is toch weer een gemis qua broodnodige inkomsten.'

Hier zit een groot dilemma voor de boze winkeliers. Ze ruiken een kans, maar hoe ga je die verzilveren? Niet met een gouden middelvinger, maar met wat dan wel?

Misschien moet INretail illusionist Victor Mids strikken en moet die opgestoken vinger (Fuck You Den Haag!) worden omgezet in een mindfuck. Ineens laat hij alle Haagse regeltjes verdwijnen en ondernemersvriendelijke regeltjes verschijnen.

Of nóg een column en dan met een knipoog naar Sinterklaas?
Den Haag heeft de afgelopen weken lopen denken
Wat zij nu weer aan de retailers gaat 'schenken'.

Mwah, da's wel heel simpel.

Hee, wie komt daar strak in 't pak nu aangesneld:
is dat Jan Meerman op het Malieveld?

Aardig, maar niet realistisch.

Ik denk dat het beter is om de kraker Oh – oh Den Haag te pakken en deze tekstueel om te zetten.

Oh, oh, Den Haag stad achter de duinen
De Schilderswijk, Lange Poten en het Plein
Oh, oh Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen
Meteen gaan huilen, als ik geen Hagenees zou zijn

wordt dan:
Oh, oh, Den Haag stad achter de duinen
Ik moet er iets te vaak nu zijn
Oh, oh Den Haag, ik moet dan bijna altijd huilen
Ik kom er echt niet voor de gein

Verzin er een leuk beeldverhaal bij waarin Jan Meerman door de stad dwaalt, de winkelstraten aanschouwt, laat hem live zingen en de middelvinger verdwijnt vanzelf. En de duimpjes gaan omhoog.

Aribert Guiking

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten