Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Onderhandelingen over verkoop bouwmarkt Max Bahr gaan verder

Er is nog geen koper voor de failliete bouwmarktketen Max Bahr. Voor zusterbedrijf Praktiker is dat al zeker; er is geen interesse voor deze keten.

Een dezer dagen moet duidelijk worden of de failliete Duitse bouwmarktketen Max Bahr wordt overgenomen. Zo niet, dan valt waarschijnlijk het doek voor de 78 vestigingen. Duidelijk is in ieder geval dat 54 andere vestingen van Max Bahr, alle omgebouwde winkels van zusterbedrijf Praktiker, geen nieuwe eigenaar krijgen. Om de ellende van het eens machtige Praktiker-concern nog duidelijker te maken: de gelijknamige keten Praktiker ging al eerder failliet en daarvoor meldden zich geen overnamekandidaten.

Neerwaartse spiraal
De ontwikkelingen bij het Praktiker-concern geven aan dat de bouwmarkten in Duitsland niet goed draaien. Praktiker groef min of meer de eigen ondergang door jaren geleden te stunten met extreme prijsverlagingen. Dat bracht geen succes. Om het tij te keren besloot de directie om een aantal vestigingen om te bouwen tot Max Bahr, een zusterbedrijf dat in een iets hogere prijsklasse opereerde. Praktiker moest afgelopen juli overgaan tot surseance van betaling, gevolgd door een faillissement. Gelukkig was er met Max Bahr niets aan de hand, zo was de boodschap. Maar dit najaar werd duidelijk dat dit niet klopte; ook Max Bahr ging failliet.

Verdere sanering
De curator liet medio oktober weten in onderhandeling te zijn met een overnamekandidaat en eind oktober zou er een eindbod liggen. Mogelijk neemt de (voormalige) concurrent Hellweg de failliete boedel over.Tot nu toe is er nog geen witte rook. Mocht deze er definitief niet komen, dan is ook is het ook exit voor Max Bahr. Het betekent niet dat andere bouwmarkten opgelucht adem kunnen halen. Integendeel, naar verwachting zal de consolidatieslag -lees: een verdere sanering- verder gaan.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten