Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ook honden willen luxueus slapen

Mensen willen een mooie bank of een lekker bed, liefst allebei. Een echte dierenliefhebber gunt zijn hond iets soortgelijks. Of nog meer.

Op de vorige maand in Frankfurt gehouden beurs Heimtextil kreeg exposant Raymakers een bijzondere klant op de stand, iemand die zich liet vergezellen door een tweetal honden. De man bleek eigenaar van de webshop www.dandy-dog.de. Via deze site worden hondenmanden verkocht zoals zovelen dat in Duitsland via een webshop doen. Maar de naam geeft al aan; dit zijn manden met cachet die worden gekocht door mensen die veel geld over hebben voor hun viervoeter. Daarom werd er geïnformeerd naar de prijs van velours, de specialiteit van Raymakers. Velours is vrij kostbaar en niet direct geschikt als bekleding van een hondenmand, zo kreeg de man te horen. Want zo’n mand wordt snel vies en velours is geen stof die je even in de wasmachine stopt tussen twee wandelingetjes door.

Luxe stoffen
Maar dat maakte niet uit, zo vertelde Reinhold Pretscher, beheerder van de webshop. Hij had ook al manden verkocht met stoffen van Pierre Frey, een Franse leverancier van luxe meubel- en gordijnstoffen. Dus zo gek was het niet om ook eens zijn licht op te steken bij Raymakers. Nu, een maand na de Heimtextil, eens even gebeld om te vragen of beide partijen zaken met elkaar hebben kunnen doen. Zeker, zo laat Pretscher weten. Hij koos voor een nieuwe, speciale stof die Raymakers op de beurs introduceerde en die nog in productie moet gaan.

Hondenhotel
De prijs van de hondenmand die bekleed gaat worden met dat bijzondere velours is nog niet bekend en eigenlijk doet dat er niet zo veel toe. ‘Onze best verkopende mand is de ZikZak nummer 2. Die kost 249 euro en heeft een levertijd van zes maanden. Veel mensen willen daar best op wachten’, zo vertelde Pretscher in januari. Duur? Ach, het is maar wat je er voor over hebt en er zijn klanten die er gerust een paar tegelijkertijd bestellen. Dat zijn hotels waar ook honden welkom zijn en als het baasje in een lekker bed slaapt, waarom dan ook de hond niet? Daarvoor moet het baasje wel 25 euro per nacht aftikken, maar dan heb je ook wat. Dat blijkt ook uit het visitekaartje van Pretscher. Zoals woninginrichters in Duitsland Raumausstatter heten, zo noemt hij zich Der Hundeausstatter.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten