Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Open Huizen Dag op 29 september

Aanstaande zaterdag organiseert de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) de Open Huizen Dag. Woningzoekenden kunnen zich in één dag oriënteren op aanbod en prijs van te koop staande woningen, zonder afspraak of verplichtingen.

Op de Open Huizen Dag zetten huisverkopers hun deuren wagenwijd open voor potentiële kopers. Die kunnen zo binnenlopen en zich vrijblijvend oriënteren. Hoeveel verkopers meedoen, is nog afwachten maar bij de vorige editie van de Open Huizen Dag in maart deden 56.000 huizenverkopers mee. Die zorgden voor 100.000 bezoekers en de NVM raadt de verkopers aan om vooral mee te doen. ‘Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het een effectief middel is om hun huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers’, zo stelt de NVM.

Kopersmarkt
Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is het vooral een goede gelegenheid voor starters om gebruik te maken van de open dag. ‘Omdat de huizenmarkt momenteel een kopersmarkt is, is het met name voor starters nú het moment om toe te slaan. Na 1 januari krijgen ze mogelijk te maken met strengere hypotheekregels en worden ze gedwongen een annuïtaire hypoheek af te sluiten, waarbij de hypotheek vanaf het begin wordt afgelost. Dit kunnen ze voorkomen door nog voor 1 januari een huis te kopen.’

Appeltaart bakken
Of deze regels effect zullen hebben op een mogelijke extra verkoop, zal nog moeten blijken. Want weliswaar zal het met name voor starters lastiger worden om een hypotheek af te sluiten, aan de andere kant is de algemene verwachting dat de huizenprijzen in 2013 nog verder zullen dalen. Huizenverkopers kunnen zaterdag in de slag met verse bloemen, zelfgebakken appeltaarten en andere lokkers in de hoop dat dit effect heeft. Realisme is echter geboden: tijdens de Open Huizen Dag in maart trok een derde van alle verkopers geen enkele geïnteresseerde koper.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten