Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Opmerkelijke overname Van der Deen Wonen

Retailer Van der Deen Wonen in Hengelo is overgenomen door ondernemer Floris Venneman. Opmerkelijk, want Venneman is 27 en heeft vrijwel geen enkele ervaring in de woonbranche.

V.l.n.r: Renk van der Deen, Floris Venneman, Richard van der Deen.

Nu veel retailers in de woonbranche al jaren achterheen te kampen hebben met dalende of gelijkblijvende omzetten, is de overname van een winkel niet voor de hand liggend. Toch zijn de broers Renk en Richard van der Deen uit Hengelo blij dat de continuïteit van hun zaak gewaarborgd is door de overname. De nieuwe eigenaar is Floris Venneman. Venneman begon al op jonge leeftijd met ondernemen en legt zich voornamelijk toe op advieswerk aan bedrijven in het MKB.

Woonblog
Daarbij zaten de afgelopen jaren diverse bedrijven die actief zijn in de woonbranche en in 2011 startte Venneman met Mia Domo, een woonblog dat interieuradvies geeft, telefonisch via Skype of aan huis. Dat laatste gebeurt in samenwerking met een aantal stylistes waardoor een min of meer landelijke dekking wordt gegeven. Via-via kwam Venneman er achter dat Van der Deen te koop stond en het klikte goed met de eigenaren, de gebroeders Van der Deen. Dit jaar werden gezamenlijk onder meer de beurzen in Keulen en in Nieuwegein bezocht en sinds 30 juni is Venneman eigenaar van de zaak. 'Ik ben als adviseur succesvol geweest, nu wil ik het ook met een eigen zaak proberen.'

Succesformule
Venneman noemt Van der Deen een ‘mooi bedrijf met een mooi team’ dat ‘royaal winstgevend’ is. Hij ziet groeimogelijkheden in het bedrijf en wil met name kijken naar de uitbouw van online activiteiten waar hij zelf vele ervaring mee heeft. ‘Ik snap dat mensen meubels willen uitproberen en stof willen voelen, maar dat wil niet zeggen dat je niets online moet doen. Online is een extra voordeur.’ Volgens de nieuwe eigenaar heeft Van der Deen een succesformule. ‘Die is grotendeels onbewust en ik wil proberen die succesformule te ontrafelen.’

De binnenhuisadviseurs
Van der Deen zit in het hogere middensegment en is aangesloten bij De binnenhuisadviseurs, een samenwerkingsverband van 32 ondernemers die gezamenlijk 62 winkels hebben. Hoewel de gebroeders Van der Deen niet mee eigenaar zijn van de winkel, blijft het vastgoed in eigen handen en zullen zij de komende drie jaar werkzaam blijven in de zaak.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten