Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Parketopleiding op zoek naar leerlingen

De Parketopleiding bij ROC Midden Nederland is dringend op zoek naar nieuwe leerlingen. Komen er te weinig nieuwe leerlingen bij dan dreigt het ROC te moeten stoppen met de opleiding.

Het is niet de eerste keer dat de Parketopleiding bij ROC Midden Nederland (tegenwoordig Bouw en Interieur College geheten) dreigt te moeten stoppen vanwege het te geringe aantal leerlingen. Op dit moment is de situatie echter nijpend. Er zijn minstens 12 leerlingen nodig om na de zomer de opleiding in Nieuwegein te laten beginnen en de teller staat nu op 10, zo laat Dirk Ploegers van het ROC weten. Volgens hem heeft de geringe belangstelling een aantal oorzaken. 'Het is de laatste jaren slecht gegaan en veel bedrijven hebben werknemers ontslagen en werken nu met zzp-ers. Zij willen geschoolde mensen inhuren, maar willen niet zelf voor een opleiding betalen. Hoewel dat incidenteel wel voorkomt.’

Goede reputatie
De parketopleiding gaat volgens de BBL-regeling van het ‘werkend leren’. Het kost eenmaal per week een middag en avond, de rest van de tijd wordt er gewerkt. Volgens Ploegers betaalt de opleiding zich in de praktijk terug. Zij heeft een goede reputatie en volgens hem hebben veel oud-leerlingen volle orderportefeuilles. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Parketleggen eerder dit jaar deden er 22 deelnemers mee waarvan drie leerlingen de opleiding aan het Bouw & Interieur College volgen. Verder waren er 18 ‘senioren’, waarvan er 12 oud-leerlingen waren van de opleiding in Nieuwegein.

Meer informatie en aanmelden kan via: www.rocmn.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten