Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Pastoe viert 100-jarig bestaan

Meubelmerk Pastoe bestaat in 2013 100 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een tentoonstelling, een boek en een speciaal ontworpen kast.

Van 23 februari t/m 2 juni 2013 is er in de Kunsthal Rotterdam een tentoonstelling te zien die volledig in het teken staat van het 100-jarig bestaan van Pastoe. Daarnaast komt er een speciaal boek, waarin beeld en tekst het verhaal van Pastoe vertellen. Ter ere van het jubileum ontwierp Pastoe een eigentijdse versie van Vision Elements, een kast geïnspireerd op een origineel ontwerp uit de jaren '50 van Cees Braakman. De kast heeft vier deuren en een klep. Door de klep naar beneden te klappen ontstaat een werkplek. Elk front is los verkrijgbaar wat de mogelijkheid biedt te spelen met kleur en vorm. De deuren zijn greeploos en sluiten door middel van een modern druksysteem.

Modulaire kastsystemen
Pastoe staat bekend om zijn strakke, minimalistische stijl en is bij uitstek een fabrikant van kasten, hoewel het vaak om losse elementen gaat die een zekere bergruimte bieden. Pastoe werd in 1913 opgericht door Frits Loeb en zijn Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek groeit snel uit en in 1918 verhuist de fabriek naar het Rotsoord in Utrecht, waar het tot op de dag van vandaag is gehuisvest. Pastoe wordt vanaf de jaren '50 gezien als een echte vernieuwer die afstapt van het  traditionele denken en op de markt komt met  toegankelijke en flexibele bergmeubels voor de kleine Nederlandse woningen. Vanwege het eenvoudige uiterlijk passen de meubels in vrijwel ieder interieur. Dit passe partout-principe ('past altijd') wordt samengebracht in de naam PasToe. Pastoe is één van de eerste merken met modulaire kastsystemen.

Meer informatie: www.pastoe.com en www.kunstkanaal.net/design/pastoe.html

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten