Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Personeel Ikea krijgt minimaal 13% loonsverhoging

Medewerkers van Ikea krijgen per 1 november minimaal 9% extra salaris en komend jaar komt daar nog wat bij. Tegelijkertijd wordt er gesneden in de toelagen.

 

 

Ikea is tot een akkoord gekomen met werknemersvereniging W.I.M. en vakbond FNV over een nieuwe cao. De medewerkers van Ikea in Nederland krijgen er in twee stappen 13 tot 17 procent salaris bij. De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht per 1 oktober dit jaar in en loopt tot en met september volgend jaar.

Getrapte loonsverhoging
Per 1 november krijgen alle medewerkers er minimaal 9 procent bij, oplopend tot 11,7 voor de onderste salarisschalen. Voor medewerkers met een 'uitstekende beoordeling' komt daar nog 0,5 procent bij. In juli volgend jaar volgt de tweede loonsverhoging van minimaal 4 procent en voor de onderste schalen maximaal 5 procent.

Versobering toeslagen
De salarisverhoging gaat gepaard met een versobering van de bestaande toeslagen. De toeslag voor werken op zondag wordt gehalveerd, voor werken op zaterdag vervalt de toeslag volledig. Het huidige personeel krijgt een compensatie voor het schrappen van de toeslagen: de eerste 3,5 jaar volledig en daarna nog een half jaar voor vijftig procent.

Samenwerking met FNV
Voor het eerst sinds jaren is de FNV weer betrokken is bij een nieuw cao-akkoord van Ikea, Eerdere cao's werden alleen afgesloten in overleg met de eigen werknemersvereniging omdat FNV zich steeds niet in het eindbod kon vinden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten