Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Plannen voor megawinkelcentrum Ressen gaan de ijskast in

De gemeenteraad van Nijmegen stuurt aan op een bevriezing van de plannen voor een megawinkelcentrum in Ressen voor een periode van drie jaar.

In de tussentijd moet de verantwoordelijke wethouder in Nijmegen met de omliggende gemeenten Duiven, Zevenaar en Arnhem een akkoord zien te bereiken over 'hoe om te gaan met de komst van megamalls in de regio'. Want alle genoemde gemeenten hebben plannen voor het opzetten van een retailpark en willen die plannen eigenlijk niet opgeven.

Verzet tegen plannen
Nijmegen wil ten noorden van de stad bij het dorp Ressen een groot winkelcentrum opzetten. Omliggende gemeenten, maar ook ondernemers uit de Nijmeegse binnenstad, hebben hiertegen bezwaren omdat het klanten zou wegtrekken. De provincie Gelderland liet al eerder weten het niet netjes te vinden dat Nijmegen zonder goed overleg met buurgemeenten probeerde om het plan voor het retailpark door te zetten. Maar noch de provincie, noch buurgemeenten kunnen de plannen tegenhouden. Ook branchcheorganisatie CBW-Mitex trok aan de bel en vreesde desastreuze gevolgen voor retailers in de binnensteden van  Arnhem en Nijmegen.

Retail in plaats van huizen
Nijmegen heeft nu besloten om voorlopig de plannen in de ijskast te zetten. Dat kan de gemeente geld gaan kosten want de gronduitgifte voor het retailpark zou de nodige miljoenen gaan opleveren. Die grond was in eerste instantie bestemd voor woningbouw, maar door de vastzittende huizenmarkt zocht Nijmegen naar alternatieven. De planning voor het retailpark was daar een gevolg van.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten