Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijswinnaars Meubelbeurs Brussel

Tijdens de Meubelbeurs Brussel werd viermaal een Balthazar uitgereikt, een megafles champagne als prijs voor een bijzondere innovatie of een originele collectie.

In een viertal categorieën werden evenzovele prijzen uitgereikt aan bedrijven tijdens de deze week gehouden Meubelbeurs Brussel. In de categorie Best of Belgium ging de prijs naar het beddenmerk Magnitude voor Reset, een bed met vloeiende lijnen vanaf het hoofdbord en geïntegreerde nachtkastjes. Volgens de jury is het 'een hybride 24/7 designconcept dat anticipeert op de open binnenhuisarchitectuur en nieuwe wooncultuur. Het bed wordt een micro-wereld in de ruimte om te slapen en te leven.' Het bed is een ontwerp van de Belgische designer Alain Berteau.

Ouderwets knus
In de categorie Best International was de Nederlandse meubelfabrikant Kluskens de winnaar met Glide, een tafel, bank en krukjes in massief eiken. 'Dit heeft geleid naar een inventief re-design van de schragen. De tafel kan eigentijds lang zijn, de breedte is teruggebracht naar ouderwets knus.' Glide is een ontwerp van het in Seoul gevestigde duo Charlotte Therren en Joong Han Lee dat opereert onder de naam Tiel Design Studio.

Bed zonder schuim
Bedden- en matrassenfabrikant Veldeman werd onderscheiden met de Innovation prijs voor het boxspringconcept Resleep. Dit bed is gemaakt volgens de principes van de cradle to cradle gedachte waarbij afgedankte producten kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten. In dit geval gaat het om gebruik van een beperkt aantal materialen die 'milieuvriendelijk' zijn of makkelijk hergebruikt en/of gedemonteerd  kunnen worden en vervangen kunnen worden door een nieuw onderdeel, een re-sleep van het totale product. Voor de assemblage zijn geen PU-schuim en nietjes gebruikt en herstofferen gaat relatief gemakkelijk.Vrouwelijke designbank
De bank Lucie van het merk Moome werd winnaar in de categorie Love at first Sight. Volgens de jury is het 'een aantrekkelijke, vrouwelijke designbank met bijzondere details zoals de eigenwijze pootjes en de bijzonder gestoffeerde ronding erboven. Strak en rank van buiten, zacht en nonchalant van binnen.' De bank werd ontworpen door Tessa Lauwaert.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten