Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijzen tijdens Meubelbeurs Brussel

Tijdens de Meubelbeurs ontvingen vier exposanten in evenzovele categorieen een prijs, de zogeheten Balthazar.


Veldeman Bedding ontving een Balthazar (een megafles champagne) in de categorie Innovation voor het bed Finesse. Het bed heeft een open structuur waarin de verschillende motoren voor de verstelbaarheid onzichtbaar zijn weggewerkt. Zelfs het hoofdbord is zwevend opgehangen. Het ‘nachtkastje’ is een klein tafeltje dat via een rail verschuifbaar is. Het bed heeft talloze technische snufjes en valt op door de slanke vormgeving.



In- en uitdraaien
In de categorie Most Trendy ging de prijs naar Lifetime voor het concept Play & Store. Dit is een compacte oplossing om verschillende functies te combineren. Met als basis een kast kun je hieruit in een handomdraai tafels en banken uit- en indraaien. Het geheel kan naar wens geplaatst worden onder een hoogslaper van Lifetime, gespecialiseerd in kinderbedden en de inrichting van kinderkamers. (zie foto hierboven).
Karel Mintjes ontving een Balthazar in de categorie Country Today voor Brooklyn, tafeltjes in een mix van staal en (fineer) eiken. Het frame is van dun zwart gelakt staal.


Tafelblad met verschillende lagen
Joli ontving een prijs in de categorie Best of Belgium voor het concept Layers dat samen met verlichtingsmerk TAL werd ontwikkeld naar een ontwerp van Sylvain Willems. De naam Layers verwijst naar de verschillende lagen die zowel bij de verlichting als het meubilair zichtbaar zijn. Het tafelblad Glass (zie foto) bestaat uit een massief eiken toplaag op een onderlaag van glas. De tafel oogt erg licht, maar is toch sterk en stijf.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten