Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Prijzen uitgereikt op Meubelbeurs Brussel

Tijdens de dexe week lopende Meubelbeurs Brussel zijn een viertal bedrijven onderscheiden met een prijs, een Balthazar.
 

De prijswinnaars, samen met Virginie Claes (3e van links), oud Miss België.

Traditiegetrouw worden tijdens de Meubelbeurs Brussel (vandaag is de laatste dag) de zogeheten Balthazars uitgereikt, een kolossale fles champagne en oorkonde, aan bedrijven die zich op een of andere manier hebben onderscheiden. Dit jaar gebeurde dat in een viertal categorieën: Best of Belgium, Best International, Innovation en Love at first Sight.
 


Losse elementen
Die laatste categorie verzon de jury voor iets waar zij direct gecharmeerd van was en dat bleek te gaan om losse elementen uit de Elements collectie van de Belgische zitmeubelfabrikant Rom. De verschillende elementen kunnen per stuk op maat worden gemaakt en dat is volgens de jury 'een postmodern unicum in de retro-wereld', zie foto hierboven.
 


Combinatie houten ledikant en boxspring
In de categorie Best of Belgium ging de prijs naar het Belgische Mintjens voor de beddencollectie Rialto. Deze verenigt volgens de jury een boxspring met een houten ledikant. Het resultaat is een bed met vloeiende contouren in poten en randen van het bed en de bijpassende meubels. Volgens de jury is het een uitwerking van het idee 'vakmanschap is meesterschap'.
 


Functioneel en geraffineerd
De eerste prijs van een niet-Belgisch bedrijf (Best International) was voor de Duitse zitmeubelfabrikant Himolla voor de bank Signa. Deze heeft diverse (relax)functies die geraffineerd zijn weggewerkt.
 


Modulair onderstel relaxfauteuil
De prijs voor het meest innovatieve product ging naar Otium Care, een merk van Mecam dat zich positioneert tussen reguliere zitmeubelen en producten vioor de zorgsector. Het bedrijf ontwikkelde een onderstel (Multi) dat relatief envoudig op bestaande relaxfauteuils is te plaatsen. Volgens de jury een 'geniale, modulaire oplossing' die ook nog eens 'emotioneel, functioneel, budgettair en ecologisch verantwoord' is.

Zie ook. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten