Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Recordaantal winkels failliet

De afgelopen tien maanden zijn meer winkels failliet gegaan dan in heel 2012. Dat blijkt uit onderzoek van kredietbeoordelaar Graydon.

Dit jaar gaat een record aan faillissementen geven, zo leren de nieuwste cijfers van kredietbeoordelaar Graydon. Als de trend doorzet, zullen er in 937 winkels failliet gaan, zo becijferde Trouw. Want er gingen de afgelopen 10 maanden meer winkels failliet dan in heel 2012 toe de teller tot 749 faillissementen kwam. Dat was toen al een record. Ter vergelijking: in 2000 gingen er in een heel jaar 36 winkels failliet.

Ketens en internet boosdoener
Het zijn vooral de kleine winkeliers die het loodje leggen. Slagers, bakkers en kaaswinkels kunnen niet op tegen de grote ketens. Boek- en muziekwinkels, kledingzaken en eroticawinels hebben vooral last van internetverkopen. In de toekomst zullen ook drogisterijen hier last van krijgen, zo verwacht Graydon. Woonzaken hebben vooral last van terughoudendheid bij consumenten en indirect van de vastzittende woningmarkt. Er zijn ook uitzonderingen. Er komen steeds meer kookwinkels en rijwielhandels.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten