Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Rem op expansie Ikea in Duitsland

De ongebreidelde groei van Ikea in Duitsland is voorbij. Hoewel het concern ruimte ziet voor meer vestigingen maakt Ikea nu even pas op de plaats.

Hoewel Peter Betzel, hoogste Ikea-baas in Duitsland, ruimte ziet voor 15 tot 20 extra vestigingen zal Ikea op korte termijn geen nieuwe zaken openen. Een van de redenen is dat Ikea niet altijd even makkelijk medewerking krijgt van plaatselijke overheden om te bouwen. Zo wil de deelstaat Baden-Württenberg bij ontwikkelingsplannen voorkomen dat binnensteden leeglopen als gevolg van grootschalige nieuwbouw in de periferie. Al 15 jaar probeert Ikea voet aan de grond te krijgen in Stuttgart, maar zonder succes. Ook een plan tot bouw in Rastatt werd door Baden-Württenberg verworpen.

Gas geven
Het wil niet zeggen dat er in Duitsland geen nieuwe vestigingen van Ikea bijkomen. Voor begin 2014 staat de opening van een nieuwe vestiging in Lübeck Dänischburg gepland, inclusief een Scandinavisch shopping center. Daarna komt er een vestiging Hamburg. Het jaar daarop geeft de Zweedse meubelgigant weer gas want voor 2015 en 2016 komen er nieuwe locaties in Kaiserslautern, Bremerhaven, Wuppertal en München. Momenteel heeft Ikea in Duitsland 46 vestigingen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten