Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Rhenen omarmt de panda’s

De panda’s in Rhenen leiden tot creatieve uitingen bij de plaatselijke middenstand. De weinige woonwinkels doen er beperkt aan mee. Maar, wellicht dat er toch meer gaat komen.

Gisteren arriveerden in Ouwehands Dierenpark een tweetal pandaberen en heel Nederland mocht dat weten. Het werd door de diverse media enorm opgeklopt en de Rhenense middenstand probeert een graantje mee te pikken van de panda-gekte. Pandabroodjes, pandagebak, pandalikeur, pandaworst, het bestaat nu allemaal. Eijffinger levert (al een tijdje) behang met een grote pandakop, maar heeft nog geen actie ondernomen om dat onder de aandacht te brengen. ‘Het is vandaag Goede Vrijdag en ik kan nu niet doorverbinden met de marketingafdeling’, laat een medewerker telefonisch weten.

Pandagekte
Wat doen de woonwinkels in Rhenen met de plaatselijke pandahype? We bellen met Jac Wegh van Jac Wegh woningtextiel en slaapcomfort, maar die heeft Eijffinger niet in het assortiment. ‘Ik doe niet mee met die pandagekte’, zegt Wegh. Bij nader inzien heeft hij toch wel wat ideeën voor later dit jaar als Wu Wen (vrouwtje) en Xing Ya (mannetje) vrij kunnen rondlopen in hun verblijf. ‘Maar daar kan ik nog niet zoveel over zeggen.’


Foto: Marcel van den Bergh

Panda dekbedovertrek
André Toonen, directeur van karpettenleverancier Cunera, heeft ook een idee om later dit jaar iets te gaan doen met de panda’s, maar dan gericht op bamboe, het belangrijkste voedsel van de beren. ‘Hout hebben we al, nu op zoek naar iets met vezels.’
Speciaalzaak Van Beek Bedden heeft prominent een tweetal dekbedovertrekken naast elkaar in de winkel liggen, op de kop getikt bij leverancier Muller Textiel. ‘Ze hebben alleen de maat voor een eenpersoons bed, maar ik krijg nu al de vraag of ze ook verkrijgbaar zijn voor tweepersoons’, vertelt eigenaar Hendrik Jan van Beek.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten