Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Samenwerking BNS Crisp en Nimeto

Stylistenvereniging BNS Crisp en mbo-vakschool Nimeto in Utrecht gaan samenwerken om de kloof tussen tussen onderwijs en de dagelijkse praktijk te overbruggen. Doel is om het vak van stylist verder te ontwikkelen.

Aanleiding voor de samenwerking is de wederzijdse behoefte om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Volgens Carin Frijters, voorzitter van BNS Crisp, is het belangrijk om leerlingen van de opleiding te voorzien van de juiste informatie en een netwerk uit de praktijk. Tegelijkertijd wil zij de leden van de eigen vereniging betrekken bij nieuwe werkwijzen die ontstaan door de veranderende markt. Zij noemt de strategische samenwerking 'een win-win situatie voor het gehele vakgebied.'

Relevant netwerk
Henk Vermeulen, voorzitter van het College van Bestuur van Nimeto, zegt vakmensen te willen afleveren die weten hoe te moeten opereren op de arbeidsmarkt. 'Wij willen hen niet alleen qua kennis en vaardigheden opleiden, maar hen het liefste ook met een relevant netwerk op de arbeidsmarkt zetten. De samenwerking met BNS Crisp levert deze extra mogelijkheid. Andersom kunnen de leden van de beroepsvereniging een beroep doen op de mogelijkheden die bij ons op school beschikbaar zijn.'

Bredere basis voor BNS Crisp
BNS Crisp is de Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten en is actief in een viertal categorieën: interieurstyling particulier, interieurstyling zakelijke markt, vastgoedstyling en groenstyling. Door de samenwerking komt daar de categorie 'start-up' bij.
Nimeto noemt zich 'mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers' en omvat de richtingen Vastgoed & Makelaardij, Vormgeving & Styling of Creatieve Techniek. Alle richtingen hebben studiejaren die 2, 3 of 4 jaar duren. Leerlingen worden opgeleid tot stylist, interieurontwerper, vormgever, etaleur, schilder, projectmanager of signmaker.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten