Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Speciale aandacht voor digitaal drukken op Heimtextil

Tijdens de beurs Heimtextil in januari 2014 is er een conferentie over digitaal drukken. Reden: de markt voor digitaal bedrukt interieurtextiel groeit explosief.

Tijdens de op 9 en 10 januari te houden conferentie in Frankfurt zullen experts hun licht laten schijnen over de ontwikkelingen op het gebied van digitaal drukken voor interieurtextiel. Dit gebeurt onder de naam European Digital Textile Conference wat het internationale karakter van de conferentie aangeeft. Centraal staan drie thema’s: Commerciële en creatieve kansen, Digitale stofprint technologie en een thema over het digitaal bedrukken van tapijt.

Sterke marktgroei
Tot voor kort werd de digitale printtechniek vooral toegepast bij kleding, maar de markt voor interieurtextiel groeit hard. Naar schatting is deze markt goed voor ongeveer 12 miljard m2 per jaar wat 40% van alle bedrukte textiel omvat. Waren het meestal kleine oplages en exclusieve dessins, door technische ontwikkelingen kunnen nu veel sneller grote volumes worden gefabriceerd. Hoofdsponsor van de conferentie is het Nederlandse bedrijf Stork Prints, gespecialiseerd als fabrikant van complete systemen voor digitaal printen op textiel en papier.

Meer informatie: www.digitaltextileconference.com en www.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten