Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Stef Kranendijk vertrekt bij Desso

Stef Kranendijk, topman en mede-eigenaar van tapijtfabrikant Desso, vertrekt. Hij wil zich gaan bezighouden met het stimuleren van de ‘circulaire economie’ in andere sectoren van de industrie.

Kranendijk begon in april 2007 als CEO en mede-eigenaar van Desso. Vorig jaar trad hij af als CEO en was tot heden chairman en voorzitter van de raad van commissarissen. Onder zijn leiding transformeerde het bedrijf van ‘gewone ‘ tapijtfabrikant naar een bedrijf wat zich sterk richt op innovatie. Kranendijk ontpopte zich als een aanhanger van het cradle to cradle principe waarbij producten aan het eind van de levenscyclus worden hergebruikt. Hierdoor kan de levenscyclus van een product lang worden ‘opgerekt’ doordat het afval van het ene product kan dienen als grondstof voor een volgend product. Voor Desso betekent deze zienswijze dat het er naar streeft om oud tapijt in te nemen en dat op zo goed mogelijke wijze poogt te verwerken.

Groene ambassadeur
Naast het implementeren van de cradle tot cradle filosofie introduceerde Desso onder Kranendijk nog twee andere pijlers die de bedrijfsfilosofie uitdragen: creativiteit en functionaliteit. Voor de toekomst wil Kranendijk zich inzetten als ambassadeur van de cradle to cradle filosofie en wil hij ondernemers aanmoedigen om ook deze weg te bewandelen. Ook zal hij ondersteuning blijven geven aan het ontwikkelen van belangrijke, maar tot nu toe voor Desso onderontwikkelde, markten zowel in Europa als daarbuiten.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten