Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Steinhoff wil grote Amerikaanse bedden- en matrassenretailer kopen

Steinhoff heeft een bod gedaan voor overname van Mattress Firm, de grootste beddenketen van de Verenigde Staten. Het is de zoveelste acquisitie van het Steinhoff concern.

Steinhoff deed deze week een bod van 3,4 miljard euro voor overname van Mattress Firm, naar eigen zeggen de grootste bedden- en matrassenverkoper van Amerika met 3500 winkels en een omzet van 3,16 miljard euro. Mattress Firm is een beursgenoteerd bedrijf en Steinhoff biedt ruim 2x de beurswaarde. Met de overname, die nog goedgekeurd moet worden, verschaft Steinhoff zich een positie op de Amerikaanse markt en versterkt het zijn positie op de wereldmarkt voor bedden en matrassen.

Op overnamepad
Steinhoff is het hele jaar al op overnamepad. Vorige maand liet het weten een 50 procents aandeel te willen nemen in de Franse Cofel Groep, een grote matrassenfabrikant die in Nederland bekend is onder de merknaam Bultex. Ook deed het bedrijf een bod voor overname van de Britse retailer Poundland, een winkelketen die producten van 1 pond verkoopt. En in april deed Steinhoff en bod op het bijna-failliete Cauval concern, maar dat mislukte. Cauval is producent van matrassen die worden verkocht onder de merknamen Dunlopillo, Tréca, Pirelli en Simmons.

De Ikea van Afrika
Steinhoff is van oorsprong een Duitse meubelfabrikant, maar is uitgegroeid tot een conglomeraat van allerlei bedrijven dat mondiaal werkt. Retail is een belangrijk onderdeel, maar ook vastgoed, verzekeringen en bedrijven in de automotive behoren tot het concern. Steinhoff International week in 1998 uit naar Zuid-Afrika al waar het een beursgenoteerd bedrijf werd. Van daaruit werd een sterke positie opgebouwd in (Zuid-)Afrika en het wordt wel de Ikea van Afrika genoemd.

Sterk in meubelsector
Sinds december 2015 heeft Steinhoff ook een notering aan de beurs in Frankfurt en sinds die tijd voert het concern een nog steviger expansiepolitiek. Onder meer de Franse meubelketen Conforama en het Oostenrijkse Kika/Leiner meubelconcern behoren tot Steinhoff.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten