Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Swiss Sense moet naam veranderen na rechtszaak

Na een slepende rechtszaak moet boxspringmerk Swiss Sense haar naam veranderen. Beddenfabrikant Swissflex maakte bezwaar tegen beeldmerk en naam van Swiss Sense en won.

De uitspraak van de rechtbank in Den Haag is het sluitstuk van een lang lopend conflict tussen Recticel, moedermaatschappij van het Zwitserse merk Swissflex en het Nederlandse bedrijf Swiss Sense. Recticel had een hele serie bezwaren tegen Swiss Sense: de naam Swiss Sense zou te veel lijken op het eigen merk Swissflex, Swisse Sense zou de suggestie wekken dat het producten levert die uit Zwitserland komen (wat niet het geval is) of dat het de indruk zou kunnen geven dat het om ‘Zwitserse kwaliteit’ zou gaan. Ook het beeldmerk betwistte Swissflex. Volgens de rechter zou er 'verwarringsgevaaar' kunnen optreden tussen de beide woord/beeldmerken.

Naamsverandering
Nadat in een eerdere rechtszaak Swiss Sense met succes een aantal bezwaren van Swissflex van tafel wist te krijgen, kreeg laatstgenoemde in een hoger beroep toch grotendeels gelijk op de meeste van haar geuite bezwaren. Het gevolg is dat Swiss Sense de naam nu moet veranderen nadat het al eerder het beeldmerk moest aanpassen, ook na bezwaren van Swissflex. Swiss Sense zegt op korte termijn te komen met meer informatie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten