Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tapijtfabrikant Desso haalt gouden Cradle to Cradle certificaat

Desso krijgt het C2C-certificaat voor tapijttegels uit de Gold collectie. Deze tegels zijn gemaakt van (deels) gerecyclede grondstoffen en aan het eind van de levenscyclus kunnen de materialen van tegels deels opnieuw worden gebruikt.

Het verkrijgen van het certificaat is een volgende stap in het streven van Desso om zoveel mogelijk via de principes van Cradle to Cradle (C2C) te werken. Dit impliceert dat producten zodanig worden ontworpen dat zij aan het eind van de levenscyclus (zoveel mogelijk) kunnen worden hergebruikt. De tegels uit de Gold collectie zijn deels gemaakt van gerecycled garen en deels van vezels die Desso in eigen fabriek heeft gewonnen van oud tapijt dat bij klanten is ingenomen. De rug van de tegel is deels gemaakt van krijt dat afkomstig is van ‘afvalwater’ van lokale drinkwaterbedrijven. Volgens Desso is zij wereldwijd de eerste tapijtfabrikant die een Cradle to Cradle Gold-certificering heeft behaald voor een nieuwe collectie tapijttegels.

Ciculair systeem
Desso omarmde zeven jaar het Cradle tot Cradle principe, een op de natuur geïnspireerd model waarbij materialen (zoveel mogelijk) worden hergebruikt. In plaats van het traditionele lineaire systeem van 'nemen, maken en weggooien' komt hiervoor in de plaats het circulaire systeem waarbij producten steeds worden hergebruikt. Materialen die Desso niet meer kan gebruiken worden verbrand in plaats van dat deze worden gestort.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten