Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tapijtfabrikant Edel overgenomen door investeringsmaatschappij

Edel International is overgenomen door investeringsmaatschappij O2 Capital Partners uit Oosterbeek. De overname betekent een financiële injectie waarmee Edel haar groeiambities wil realiseren.

De overname door O2 Capital Partners betekent dat de aandelen niet meer in handen zijn van de familie De Lange, nazaten van Karst de Lange die in 1918 Edel oprichtte. De aandelen zijn overgenomen door participatiemaatschappij O2 Capital Partners die zich met haar portefeuille onder andere richt op de maakindustrie in Nederland. De overname geldt voor alle onderdelen van Edel International, opererend onder de handelsnamen Edel Group en Edel Telenzo. De overname heeft geen personele consequenties.

Meer marketing
Volgens Albert Telgenkamp, Group Sales Director van de Edel Group, is de overname een stap in een nieuwe richting. Hij geeft aan dat er nog geen concrete plannen zijn dat Edel nu een iets andere koers gaat varen, maar meer aandacht voor marketing lijkt wel zeker. ‘Edel is een product en product gedreven organisatie en wij hebben de laatste jaren diverse ontwikkelingen doorgemaakt zonder het duidelijk te vertellen. Dat zou beter kunnen.’

Buitenlandse groei
De markt is Nederland is de laatste jaren gekrompen of op zijn best gelijk gebleven, maar Edel is gegroeid, zegt Telgenkamp. ‘We hebben een aantal goede jaren achter de rug, maar die groei zat niet in Nederland. Die komt uit het buitenland. Verdere groei kan komen uit organische groei of door een overname, zoals nu, of door een combinatie daarvan.’ Volgens hem heeft met name de woldivisie van Telenzo bijgedragen aan de groei, die vooral in Engeland is gerealiseerd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten