Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tattoos op Delfts Blauw aardewerk

Producent Royal Delft ging een samenwerking aan met tatoeëerder en kunstenaar Henk Schiffmacher met als resultaat een aantal objecten waarbij historie, traditie, ambacht en cultuur samengaan.
 


Royal Delft bestaat sinds 1653, Henk Schiffmacher is van 1952 en het gebruik van tatoeages heeft een historie van ver voor de jaartelling. Schiffmacher is tatoeëerder en gebruikt veelal oude symbolen die handmatig worden aangebracht. Parallellen tussen kunstenaar en producent zijn onder meer te vinden in oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap en een samenwerking tussen de twee resulteerde in een aantal objecten waarbij de twee werelden bij elkaar komen.

Tentoonstelling
De objecten, bestaande uit borden, een vaas, een tegeltableau en een kruis, zijn te zien op de tentoonstelling Schiffmacher Royal Blue Tattoo die vanaf 28 november is te bezichtigen bij Royal Delft. Naast de expositie is er een randprogramma met schilderworkshops, masterclasses, lezingen en een boek.
Volgend jaar april zullen er in dezelfde stijl een aantal commerciele producten op de markt komen zoals tegeltjes en schaaltjes.

Meer informatie: www.royaldelft.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten