Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tentoonstelling over beginjaren Droog Design

In september begint in het Centraal Museum in Utrecht een tentoonstelling over de beginjaren van Droog Design, het collectief waarmee Nederlandse ontwerpers faam maakten en aan de basis stonden van het begrip Dutch Design.

Wie kent het niet; Droog Design. Opgericht in 1994 door Renny Ramakers en Gijs Bakker, groot geworden door mensen als Marcel Wanders (foto onder), Tejo Remy (zie foto rechts), Hella Jongerius en Jurgen Bey en uitgewaaierd tot een ‘merk’. De ontwerpen uit de vroege jaren van het collectief zijn innovatief, toegankelijk en hebben een zekere (droge) humor. De calvinistische less-is-more mentaliteit van de bestaande Nederlandse vormgeving kreeg een nieuwe uitstraling en Droog Design werd de wegbereider en later de representant van het begrip Dutch Design.

Ontwerp met iets extra’s
Dutch Design is meer dan een letterlijk 'Nederlands ontwerp' en groeide uit tot een soort keurmerk: het is een goed ontwerp, maar heeft iets extra’s. Het begrip wordt volgens de organisatoren van de tentoonstelling te pas en te onpas gebruikt en in de tentoonstelling, toepasselijk Vroeg Droog geheten, wordt de relatie tussen Droog en Dutch Design uitgelegd.

Tentoonstelling
Vanaf 22 september presenteert het Centraal Museum in Utrecht vijftig topstukken van Droog Design uit de beginperiode. Volgens het museum is het een goede gelegenheid om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling omdat dit jaar ook het 100-jarig bestaan van De Stijl wordt herdacht (Mondriaan to Dutch Design) en ook daar is een en ander van te zien in het museum.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten