Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Themamiddag CBM over 'Design en ondernemen'

Op 24 oktober organiseert de CBM in Eindhoven een bijeenkomst met als thema ‘Design en ondernemen’. Speciale aandacht zal er zijn voor de junior loungers, speciale relaxmeubelen voor zieke kinderen die via een ontwerpwedstrijd zijn geproduceerd.

De CBM (Centrale Bond van Meubelfabrikanten) houdt de bijeenkomst in de fabriek/studio van ontwerper Piet Hein Eek. Tijdens de Dutch Design Week (24 t/m 28 oktober) stelt Eek zijn fabriek open en geeft hij jong designtalent een podium. Op woensdag 24 oktober ontvangt hij CBM-leden waarbij de ontwerper zijn visie op design en ondernemen zal uiteenzetten.

Junior Loungers
Een andere reden om CBM-leden uit te nodigen is omdat tijdens de Dutch Design Week de zogeheten Junior Loungers aan het grote publiek zullen worden getoond. Deze lig-, zit-, hang- en speelmeubelen zijn tot stand gekomen via een ontwerpwedstrijd. Hierbij zijn jonge ontwerpers gekoppeld aan ervaren designers waarbij CBM-leden de meubelen hebben geproduceerd. De speciale meubelen zijn bedoeld voor kinderen die een ernstige stofwisselingsziekte hebben die ten gevolge hiervan snel moe zijn en veel moeten rusten. 

Achtergrond ontwerpwedstrijd
Via een veiling – die al een tijdje loopt en eindigt op 2 november – zal duidelijk worden hoeveel geld de veiling heeft opgebracht waarbij de opbrengst gaat naar de stichting Energy4All. Deze stichting richt zich specifiek op kinderen die lijden aan de stofwisselingsziekte. Ontwerper Karel Boonzaaijer, een van de coaches die de jonge ontwerpers begeleidde, zal ingaan op de achtergrond en ervaringen van de ontwerpwedstrijd.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.cbm.nl   
Meer informatie over de junior loungers is te vinden op www.juniorlounger.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten