Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tuinbranche sluit zich aan bij cao Fashion, Sport & Lifestyle

De cao van brancheorganisatie Tuinbranche Nederland wordt per 1 september geïntegreerd in de cao Fashion, Sport & Lifestyle van brancheorganisatie INretail. Daarmee is de grootste cao in de non-food detailhandel ontstaan.

De brancheorganisaties INretail en Tuinbranche Nederland werken al langer samen en dat wordt nu bekrachtigd met de integratie in de cao Fashion, Sport & Lifestyle. Dat spraken beide partijen op 1 september af met de vakbonden AVV, CNV Vakmensen en De Unie. Hierdoor geldt de cao Fashion, Sport & Lifestyle nu voor 110.000 medewerkers.

Raam-cao
Volgens INretail gaat het om een moderne raam-cao die ruimte biedt voor ontwikkeling en eigen inbreng van de medewerker. Binnen de contouren van de cao kunnen branche-specifieke afspraken worden gemaakt in een eigen module. Het arbeidsvoorwaardenpakket sluit aan bij de wensen die passen bij het huidige winkellandschap. Tuinbranche Nederland heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Mogelijk uitbreiding met cao Wonen
Met de toetreding van Tuinbranche Nederland hoopt INretail ook de bonden over te halen om de cao Wonen te integreren in de cao Fashion, Sport & Lifestyle. Al sinds 2011 is de woonbranche cao-loos en de nieuwe cao biedt volgens INretail ‘structuur en duidelijkheid en past die bij een professionele branche.’ Mocht het zover komen dat ook de cao Wonen aansluit bij de cao Fashion,  Sport & Lifestyle dan ontstaat er een cao voor ruim 140.000 medewerkers in de detailhandel non-food.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten