Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Tv-programma zoekt ‘beste interieurdesigner van Nederland’

Op 14 november begint het tv-programma Designdroom. Hierbij gaan een zestal ontwerpers aan de slag om   woonoplossingen te vinden voor consumenten. Per aflevering beoordeelt een jury wie er afvalt wat uiteindelijk resulteert in de ‘beste interieurdesigner van Nederland’.



Het programma richt zich niet op een make-over, matamorfose of iets dergelijks, maar richt zich op praktische oplossingen. Per aflevering staat een woonwens, woondroom of woondilemma van een consument centraal wat de deelnemers (zie foto boven) ruimtelijk en in beperkte tijd moeten 'oplossen'.  Een voorbeeld is het leefbaar maken van een woonkamer voor een gezin van zeven met een zoon in een rolstoel en een hond. In andere afleveringen gaat het onder meer om  de inrichting van een studentenkamer en het vinden van een oplossing voor een trap midden in een keuken.

Afvalrace
Aan het eind van iedere aflevering beoordeelt een tweekoppige jury wie afvalt. Maar de winnaar van iedere aflevering wordt bepaald door de 'opdrachtgever', de bewoner(s). Zo blijven er uiteindelijk twee deelnemers over die gaan strijden om de titel ‘beste interieurdesigner van Nederland’. De deelnemers, twee mannen en vier vrouwen, zijn allemaal werkzaam als interieurdesigner of actief in de creatieve sector. Hoewel het programma zich richt op praktische oplossingen is het tegelijkertijd de 'droom' van de deelnemers om zichzelf op deze manier in de kijker te spelen en zo hun eigen droom waar te maken. 



Uitzendingen
Het tv-programma Designdroom wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom. De jury bestaat uit trendwatcher Monique van der Reijden (op de foto rechts) en Ikea interieurdesigner Lotte van Westerhoven. Het programma werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is een initiatief van Ikea (sponsor), SBS6 en Talpa. De eerste uitzending is op SBS6 woensdag 14 november om 21.30 uur. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten