Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Uitgebreide Interieur 20 oktober van start in Kortrijk

Zaterdag start de 23e editie van de Design Biënnale Interieur, een beurs waar design in vele facetten te zien zal zijn. Naast de beurs zijn er in de stad Kortrijk talloze activiteiten waar design, creativiteit en innovatie bij elkaar samenkomen.

De beurs, beter bekend als Interieur, toont het neusje van de zalm op designgebied en wordt wel eens vergeleken met het designsegment op de Salone del Mobile in Milaan. Groot verschil is dat Interieur compacter is en daardoor veel beter behapbaar. De beurs richt zich in principe op de consument, maar maandag 22 en dinsdag 23 oktober zijn voorbehouden aan het vakpubliek. Het zwaartepunt van de beurs ligt in het beurscomplex Xpo Kortrijk.

Fraaie stands en presentaties
Interieur toont aanbieders van meubelen, stoffen, karpetten, verlichting, bedden, vloeren, wandbekleding en verlichting, maar ook keukens, haarden, geluidsapparatuur en sauna’s. Naast bedrijven staan er op de beurs ook ontwerpbureaus, onderwijsinstellingen en lopen er topdesigners rond. Veel bedrijven pakken niet groot, maar wel groots uit met fraaie stands en presentaties. Daarnaast zijn er tijdens de beurs lezingen, workshops en andere bijeenkomsten die veelal gratis toegankelijk zijn. Ook zijn er meerdere plekken waar (design)food kan worden genuttigd.

Activiteiten in Kortijk
Door samenwerking met onderwijsinstellingen en diverse organisaties die zich bezig houden met design in brede zin is er meer te zien dan alleen producten. Creativiteit en innovatie zijn minstens zulke belangrijke elementen hierin. Buiten de beurs is dat zichtbaar in de binnenstad van Kortrijk waar talloze activiteiten ontplooid worden tijdens de biënnale. Zwaartepunt hierin is de Budafabriek in het centrum, een oude textielfabriek die een soort broedplaats moet worden van jong talent en waar cultuur, creativiteit en commercie elkaar ontmoeten. Er is een shuttledienst die permanent pendelt tussen het beurscomplex en de stad. 

Jong talent
Naast gekende en bekende merken is er op de beurs ruimschoots aandacht voor jong talent en de Young Designers Fair is daar een voorbeeld van. Ook zijn er prijswinnende ontwerpen op de beurs te zien aan de hand van specifieke thema’s, tonen studenten hun werk en zijn designers ‘in het wild’ te bewonderen. Via de uitgebreide website is veel informatie beschikbaar.

Zie ook: www.interieur.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten