Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ultraviolet kleur van het jaar 2018 volgens Pantone

Kleurinstituut Pantone benoemt ultraviolet tot kleur van het jaar 2018. Het is een kleur die 'originaliteit en vindingrijkheid symboliseert', aldus PantoneHet Amerikaanse Pantone Color Institute kiest ieder jaar in december een kleur waarvan zij denkt dat het een belangrijke rol gaat spelen in het daarop volgende jaar. Dat is voor 2018 ultraviolet. Volgens het kleurinstituut is het een 'dramatische, uitdagende en bedachtzame' kleur die 'originaliteit en vindingrijkheid' symboliseert. Toekomstgerichte bedrijven zouden de kleur zien als een bron van inspiratie, zo stelt Pantone. Ook staat de kleur paars symbool voor tegencultuur en non-conformisme waarbij een verwijzing wordt gemaakt naar popicoon Prince, bekend van het nummer Purple Rain.

Mode
Ultraviolet is de opvolger van de kleur Greenery die door Pantone afgelopen jaar was gebombardeerd tot kleur van het jaar. Pantone komt tot de kleur van het jaar door onderzoek naar allerlei trends en 

socio-economische ontwikkelingen. Ook wordt sterk gekeken naar trends in de mode waarbij (selectief) geput wordt uit kleding die te zien was op de catwalks van de diverse modehuizen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten