Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Vakdagen Parket & Woninginrichter: beperkte omvang, goede uitwerking

Standhouders zijn over het algemeen goed te spreken over de deze week gehouden Vakdagen Parket & Woninginrichter. Optimisme was zicht- en voelbaar.

De Vakdagen Parket & Woninginrichter, deze week in Gorinchem gehouden, leidde tot opvallend breed enthousiasme bij de deelnemers aan deze kleinschalige beurs. Veel standhouders hadden een en ander te melden over nieuwe producten en de bezoekers hadden er wel oren naar. Het optimisme dat er lijkt te zijn op macro economisch gebied lijkt ook tot op zekere hoogte de branche te hebben bereikt, zo viel her en der te beluisteren. Daarnaast spelen ‘randverschijnselen’ een belangrijke rol waardoor de beurs aanslaat. Standhouders staan er op de beurs relatief laag bedrag, het is all inclusive (dus geen bijkomende kosten) en er komt behoorlijk wat publiek. Dat zijn al direct pluspunten.

Wedstrijden als trekkers
Voor bezoekers is Gorinchem redelijk centraal gelegen, parkeren is geen probleem, er is in feite geen toegangsprijs, de catering is uitstekend en gratis, de beurs is lekker compact en er valt wat te beleven. Meest opvallende daarin was, net als vorig jaar, de wedstrijd voor parketleggers en de wedstrijd voor stoffeerders. Daar vinden bezoekers, woninginrichters en vooral parketteurs, collega’s die laten zien waar een ieder mee bezig is; iets moois realiseren voor de klant, namelijk een vloer leggen of een trap stofferen. Op de beursvloer tonen exposanten producten daarvoor, even verder zie je het resultaat.

Noviteitenplein misser
Natuurlijk waren er een aantal nieuwe zaken te zien bij de diverse exposanten, maar het is geen noviteitenbeurs. Dat was overigens niet de reden waarom het centraal gelegen ‘noviteitenplein’ een misser was. De reden was dat het plein veel te groot was voor zo weinig producten. De beurs als geheel bleek in omvang gekrompen en dat is niet zo’n goed teken. Ook blijft de beurs inhoudelijk beperkt van omvang. Het is van origine een beurs voor harde vloerbedekking waar later tapijt (en pvc) aan is toegevoegd en dat werkt prima, maar voor woninginrichters die op zoek zijn naar gordijnen, raamdecoratie e.d. biedt de beurs veel te weinig.

Fraaie presentaties
De beurs heeft dus zijn beperkingen, maar gezien de opkomst van bezoekers en de mogelijkheid voor standhouders om in korte tijd veel klanten te spreken, is het een geslaagd evenement. Dat het dan ook kan tegen lage kosten is zeker in deze tijd een extra pré. Desondanks was het opvallend om te zien dat de presentatie in het algemeen van behoorlijk niveau was en dat is de voortzetting van een al jaren lopende lijn.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten