Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Van Gogh als behang op de muur

BN Wallcoverings introduceert de collectie Van Gogh Digital, een aantal schilderijen van Vincent van Gogh als behang. Ook uitsneden van verschillende schilderijen behoren tot de behangcollectie.

Geen kunst aan de muur, maar kunst op de muur. Met de Van Gogh Digital collectie lanceert BN Wallcoverings een collectie die bestaat uit een aantal schilderijen van Van Gogh die digitaal zijn opgeblazen en vervolgens op conventionelewijze met een wals op een drager zijn aangebracht. Onder meer de Roze perzikboom, Amandelbloesem, De vaas met irissen, Korenveld met maaier en De vaas met zonnebloemen ondergingen dit proces. Ook zijn er uitsnedes gemaakt van de verschillende schilderijen waardoor een bepaald patroon ontstaat waarbij een hele wand kan worden voorzien van behang.

Uitsnedes
Soms is daarbij de kleur aangepast waarbij bijvoorbeeld het kenmerkende blauw als achtergrond van het schilderij De amandelbloesem geel wordt. Of worden de irissen een aantal malen herhaald waardoor een verrassend patroon ontstaat. En wordt het wuivende korenveld een grote golvende gele zee. Dit alles leidt tot realistische afdrukken. Zo is goed te zien (en te voelen) hoe dik de klodders verf op het doek – in dit geval het behang - zijn aangebracht.

Kunst op de muur
De collectie kwam tot stand met medewerking van het Van Gogh Museum in Amsterdam en valt samen met de 125e sterfdag van Van Gogh (1853 - 1890).  Al eerder introduceerde BN Wallcoverings behang geïnspireerd op werk van kunstenaars. Zo is er behang met schilderijen van Hendrik Voogd en Anton Mauve.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten