Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Velux introduceert nieuwe collecties raamdecoratie

Velux introduceert een collectie vouwgordijnen voor dakramen. Ook liet het bedrijf een speciale designcollectie ontwikkelen door het ontwerpersduo Scholten & Baijings.

Naast de nieuwe collecties zijn de producten uit de bestaande collecties aangepast aan het huidige kleurbeeld. Totaal, dat wil zeggen inclusief de nieuwe collecties, gaat het om ruim 100 kleuren en dessins. Velux liet het duo Stefan Scholten en Carole Baijings een designcollectie ontwerpen. Opvallend daarin is het gebruik van kleurverloop, een kenmerk van Scholten & Baijings. De nieuwe collecties zijn vanaf februari verkrijgbaar. Het is de tweede keer dat Velux een speciale designcollectie op de markt brengt. In 2011 werd een bescheiden collectie gelanceerd naar ontwerpen van de Amerikaanse designer Karim Rashid.

Energie-efficiënte ramen
De raamdecoratie van Velux is in feite een bijproduct en een spinn off van hun core product; dakramen. Tijdens een tweedaags event voor 3000 klanten toonde het bedrijf deze week niet alleen de nieuwe raamdecoratie, maar ook de jongste ontwikkelingen die bij de dakramen plaatsvinden. Zo werd ‘het meest energiezuinige dakraam ter wereld’ geïntroduceerd, een raam met een vijflaagse beglazing. Vernieuwd zijn de daglichtspot en de bestaande modulaire lichtstraten en het twintig jaar oude Cabrio balkonvenster heeft een metamorfose ondergaan op het gebied van energie-efficiëntie en design. Want daglichttoetreding, frisse lucht en efficiënt omgaan met energie zijn de kernwaarden van Velux.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten