Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Verbreding Vakdagen Parket & Woninginrichter

De Vakdagen Parket & Woninginrichter lijken een bredere basis te krijgen door diversifiëring van het aanbod. Qua omvang blijft de beurs stabiel.

Het lijkt erop dat het evenement Vakdagen Parket & Woninginrichter een wat breder draagvlak krijgt. De deze week gehouden beurs in Gorinchem leunt nog zwaar op aanbieders van harde vloerbedekking als parket en laminaat, maar de dominantie van deze productgroep is tanende. Naast tapijt, al een paar jaar behoorlijk aanwezig, waren er dit jaar meer exposanten uit met gordijn- en meubelstoffen, raamdecoratie plus aanbieders van fournituren en aanverwante producten. Het aantal deelnemers steeg, de totale beursoppervlakte was ongeveer hetzelfde. Wat dat betreft blijft het een kleine beurs, maar het bezoek steeg licht tot 8156 (8014 in 2014).

Ruim aanbod pvc
Diverse vaste standhouders ontbraken dit jaar, maar door een redelijk aantal nieuwkomers was de totale ruimte ongeveer hetzelfde. Opvallend was dat diverse nieuwkomers uit het ‘stoffensegment’ (gordijnen en raamdecoratie) zich positief uitlieten over de beurs die jarenlang werd gedomineerd door het ‘harde segment’, aanbieders van parket en laminaat. De verkoop van deze laatste twee producten heeft zware concurrentie van pvc, de topper van de beurs. In hoeverre de verbreding van het aanbod doorzet, is afwachten. De tapijtmarkt slinkt ieder jaar verder en in de retail hebben vooral veel parketzaken de afgelopen jaren niet overleefd. Niet duidelijk is of dat de reden is dat daarom diverse parketaanbieders dit jaar wegbleven. 

Wedstrijd parket leggen
Het verleden van de beurs – ooit begonnen als Harde Vloeren beurs – blijft nog duidelijk aanwezig. Zo was er veel belangstelling voor het Nationaal Kampioenschap Parketleggen dat tijdens de beurs werd gehouden, veel meer dan bij het Nederlands Kampioenschap Woningstofferen dat tegelijkertijd plaatsvond. De beste parketlegger werd Peter Nieuwpoort  van De Houtbron, Pavel Barakazjan, werkzaam bij Bloemen Parket werd nummer twee en de derde plaats was voor Saar Berks van Berks Houtbewerking. Bij de junioren werd Marcel Schipper van Schipper Parket winnaar, gevolgd door Stefan Welp van BRN Parket en Leo Weber, werkzaam bij bij LPS Vloeren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten