Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Villa Arena gaat in de verkoop

Vastgoedbelegger Corio wil af van Villa Arena. De meubelboulevard in Amsterdam is een van de vele centra die Corio wil verkopen.


Corio vindt dat wijkcentra voor de dagelijkse boodschappen en gespecialiseerde centra, zoals meubelboulevard Villa Arena in Amsterdam, niet meer in de portefeuille passen. In totaal wil het concern 1,4 miljard euro aan vastgoed in Frankrijk en Nederland verkopen. Het zal voor Corio niet gemakkelijk zijn om een koper te vinden voor de in 2001 opgeleverde woonmall. Volgens de jongste cijfers van vastgoedadviseur Jones Lang Lasalle is in Nederland de interesse van beleggers voor winkelvastgoed het afgelopen jaar met 30% afgenomen.

Afstoten vastgoed 
Corio geeft zichzelf vier jaar de tijd om voor 1,4 miljard euro aan vastgoed te verkopen. Het betreft een vijfde van de totale portefeuille. Dit jaar heeft het concern al voor 500 miljoen euro van de hand gedaan. Overigens heeft Corio niet de volledige woonboulevard in bezit, maar is het wel met afstand de grootste aandeelhouder. Alexandrium I behoort ook tot de portefeuille van Corio. Onduidelijk is of dit ook in de verkoop gaat.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten