Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Voorjaarsgeluiden in De Woonindustrie

De vakdagen in De Woonindustrie laten de kiemen zien van wat er de komende maanden op de winkelvloer gaat verschijnen. Dat ziet goed uit hoewel de koopbereidheid bij de detaillisten nog wat mager is. De consumentendag was daarentegen veelbelovend.

 

Brinker Carpets begon ooit met vloerkleden, breidde uit met meubels en biedt nu ook bedden.

 

Vandaag is het de laatste dag van de Vakdagen in De Woondustrie dat met deze 'voorjaarsbeurs' het dertigjarig bestaan viert. Afgaande op gesprekken met een aantal exposanten lijkt de 'voorjaarsbeurs' redelijk succesvol. Er wordt georderd, maar het lijkt erop dat de retail nog een beetje afwacht; de gestegen (en nu weer dalende) energieprijzen en de hoge inflatie zorgen voor onzekerheid. Daarnaast is er in 2020 en 2021 veel geïnvesteerd in het huis waardoor grote aankopen naar voren zijn gehaald, c.q. nu niet meer aan orde zijn. Daardoor houdt de consument de hand wat op de knip, zo lijkt het landelijke beeld.

Consumentendag
Afgaande op de consumentendag is het beeld positiever; op de eerste dag was er veel en gerichte belangstelling van consumenten, zo laten meerdere exposanten weten. 'Sommigen komen later op een maandag terug om nog eens te kijken', aldus Rob Reparon van Skalma. 'Soms alleen, soms met een dealer.'

 

Zitcombinatie van Passe Partout.

Enorme zitcombinaties
Echte grote nieuwigheden zijn lastig te vinden, maar het algehele beeld in De Woonindustrie ziet er goed uit. Opvallend zijn de enorme zitcombinaties, veelal in wit bouclé. Je vraagt je af of die ook gekocht worden en dat blijkt het geval. 'Pas nog een hele grote verkocht aan mensen die een huis laten bouwen met een woonkamer van 108 vierkante meter', vertelt Henri Schepers in de stand van Passe Partout. Daar staan en aantal modellen opgesteld – bijna allemaal in wit bouclé – alsof zo'n zes-, zeven- of zelfs achtzitter bijna noodzakelijk is voor een doorsnee huishouden. Ruud Wiffrie, jarenlang verkoper bij Passe Partout en ondanks zijn pensionering weer aanwezig in Nieuwegein, weet dat winkeliers die enorme joekels willen voor hun winkel. 'Je moet een grote hebben om een kleine te verkopen. Je kunt voor de consument een element er uithalen om te kijken hoe dat staat.'

 

Bed Gabo van nieuwkomer Dormiente.

Nieuwkomers
Op afdeling bedden en matrassen vinden wij onder meer de nieuwkomers Viscotex met kussens en de Duitse fabrikant Dormiente die met zowel ledikanten, matrassen, kussens en bedtextiel een behoorlijke stand vult. Dormiente komt uit de hoek van het 'natuurlijke slapen', maar profileert zich nu met besser grün schlafen. Naast het Zwitserse Hasena, dat al een paar jaar aanwezig is in De Woonindustrie brengt Dormiente houten ledikanten. Dat is wat anders dan wat de meeste andere exposanten presenten want die blijven trouw aan het best verkochte product; boxsprings.

 

De Texel Tafel van Seuren is gebaseerd op de plattegrond van Texel. De banken volgen de contouren van het eiland.

Opmerkelijke tafel
Meest opmerkelijke product is de Texel Tafel van Seuren. Het blad volgt de contouren van het eiland en heeft zodoende een vloeiende vorm. De bijpassende houten zitbanken ('zandbanken') volgen deze lijnen. De bank kreeg van de beursorganisatie de prijs voor het meest innovatieve product. Mobitec kreeg de prijs voor de beste marketing, Passe Partout werd onderscheiden met prijs voor de mooiste showroom en Brinker Carpets sleepte de trofee voor de 'meest enthousiaste standbemanning' in de wacht.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten